Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Focaccia (toscansk fladbrød)

Focaccia (toscansk fladbrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 1 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Focaccia (toscansk fladbrød), billede 4 Focaccia (toscansk fladbrød), billede 1 Focaccia (toscansk fladbrød), billede 2 Focaccia (toscansk fladbrød), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Gær
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Rosmarin, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Hæld det lunkne vand i en skål, opløs gæren og saltet, rør gradvist mel i, indtil konsistensen svarer til en tyk vælling. Lad det stå 1/2 time.

Rør og ælt efterhånden mere mel i, indtil dejen samler sig og lige akkurat slipper hænderne. Rul den ud i ca 1 cm tykkelse, pensl med olivenolie og drys med rosmarin og salt. Sæt til hævning 1/2 time.

Bag ved fuld varme al. ovn til det er smukt lysebrunt på overfladen.

Velegnet til antipasta eller en hurtig frokost.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (60 stemmer)

Opskriften er vist 116722 gange,
og udskrevet 2924 gange.


Energi:
KJ total 7612 (1812 kcal)
KJ pr. stk. 7612 (1812 kcal)
Vægt ialt 1054 gram
Vægt pr. stk. 1054 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 722 KJ (171 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 36.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

MJ  -  2017-03-20 23:31:21
Det smager skisme godt, det bliver bestemt lavet igen, måske med andet drys på.


  -  2014-08-29 16:27:29
smager også rigtig godt med sorte stenfri oliven ovenpå


  -  2014-02-26 13:43:45
Er det 275 g varmluft??


fregnen1  -  2012-04-25 16:25:12
Tilsæt evt. soltørret tomater..... det bliver super lækkert!


Sindberg  -  2011-08-16 15:57:52
Et super godt brød - nemt og billig


  -  2011-06-21 19:04:49
fantastisk det smager så perfekt


annski  -  2009-10-19 21:19:06
De blev super lækre:)


annski  -  2009-10-19 21:17:40
Jeg brugte ca 100 gr mere mel end i opskriften. Dryssede med tørret rosmarin, nigella frø eller paprika. Bagte dem ved 275 gr. i 8-10 min. De blev super lækre:)


caroline  -  2008-04-12 14:43:26
er det lige meget om rosmarinen er frisk eller tørret?


  -  0000-00-00 00:00:00
Focaccia brød er bare godt