Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ciabatta 02

Ciabatta 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :





Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Opløs gæren helt i det kolde vand i en stor skål. Hæld ca. halvdelen af melet i og slå det sammen til en glat masse; slå luft i dejen i nogle minutter (3 min. på maskine, 5 min. med hånden). Dejen skal blive meget elastisk. Dæk skålen med film og lad dejen hæve ved stuetemperatur i godt to timer, til den er hævet til 3-4 dobbelt størrelse og er fuld af bobler. (Skålen skal være så stor, at dejen ikke når filmen).

Slå dejen ned og tilsæt olie og salt. Ælt derefter resten af melet i dejen; men ikke mere end, at dejen er blødere end til et normalt brød. Konsistensen skal være sådan, at dejen lige akkurat kan hældes langsomt ud af skålen. Dæk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Kom bagepapir på en plade. Skær forsigtigt med en skarp kniv dejen i to dele. Hæld meget forsigtigt den ene del ud på tværs af pladen og derefter den anden (hold i første omgang den anden halvdel af dejen tilbage med en fadskraber eller et smurt grydelåg). Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen, at brødet skal være meget grovporet. Sigt lidt mel over brødene og lad dem efterhæve en time til den danner grove bobler eller til dobbelt størrelse.

Bag brødene - gerne i fugtig ovn ved 220º i 30-35 min., til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem under bunden. Lad dem køle af på bagerist.

Ciabatta smager bedst nybagt, men afkølet. Server det til grøn salat og tomatsalat eller til gedeost.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)

Opskriften er vist 18112 gange,
og udskrevet 338 gange.


Energi:
KJ total 10546 (2511 kcal)
KJ pr. Brød 5273 (1255 kcal)
Vægt ialt 923 gram
Vægt pr. Brød 461 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1142 KJ (272 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 37.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Ret fede - ikke en klassisk ciabattaopskrift