Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalkun, farseret

Kalkun, farseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 kg.kalkun
 
 Fyld
500 g.hakket kalv og flæsk
250 g.champignoner
50 g.smør
2 skiverfranskbrød
2 dl.fløde
1 æble
1 skiveselleri
1 tsk.timian
1 tsk.merian
 salt
 peber
 smør
3/4 l.bouillon
 
 Sauce
 stegesky
 fløde
 
 


Opskrift:

Begynd med fyldet. Rens champignoner og skær dem i skiver. Smelt smørret gyldent og rist champignonerne heri, til de er gyldne og sprøde. Afkøles. Bland det hakkede kød med halvdelen af champignonerne.

Udblød brødskiverne i halvdelen af fløden. Rør det i farsen. Rør resten af fløden i. Tilsæt reven æble og reven selleri og krydr med merian, timian, salt og peber. Lad farsen hvile 1 time.

Skyl og tør kalkunen. Krydr den indvendig med salt og peber og fyld den med farsen. Sy forneden med bomuldstråd eller luk med kødnåle.

Læg kalkunen med ryggen opad på risten over bradepanden. Krydr med salt og peber og fordel smør over ryggen. Hæld bouillon i bradepanden og sæt kalkunen i ovnen ved 175 grader (347 Fahr.) 1 time.

Vend kalkunen, krydr med salt og peber fordel smør over bryst og lår. Sæt kalkunen i ovnen igen med brystet opad og lad kalkunen stege 1½ -2 timer ved 175 grader (347 Fahr). Læg stanniol over, hvis kalkunen bliver for mørk. Prøv at stikke i låret. Er saften, der kommer ud klar, er kalkunen færdig.

Lad kalkunen hvile under et stykke stanniol 15 -20 minutter, før den skæres for.

Si stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt fløde og resten af de ristede champignoner og bring det i kog. Jævn saucen let. Parter kalkunen på samme måde som gåsestegen Skær farsen i skiver.

Server kalkunen med brunede kartofler og rødkål




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 15125 gange,
og udskrevet 1057 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

wince  -  2008-12-02 00:15:09
Rødkaalssalat lavet saadan : 1/2 rødkaal snittes i smalle snitter, dampes 3 minutter, svaler lidt af, tilsæt smaa æblestykker og appelsinsnitter, rør en dressing af appelsinsaft med timianhonning og hæld over og lad det trække et par timer.


balu  -  2007-01-15 15:40:58
nej ikke rødkål til kalkun, men en god waldorfsalat passer godt til de brunede kartofler er okay


Anette  -  2006-12-15 20:58:00
Efter min mening skal man ikke servere rødkål til kalkun.