Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Farseret kalkun - stuffed turkey

Farseret kalkun - stuffed turkey, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :





Ingredienser:
4 kg.ung kalkun (4 kg)
 salt
 peber
 smør
500 g.kastanjer
150 g.smør
1 løg
2 dl.finthakket bladselleri
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
1 tsk.salt
1 tsk.timian (tørred og knust)
1 tsk.merian (tørred og knust)
½ tsk.salvie (tørred og knust)
 


Opskrift:

Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min. Hak dem fint. Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smørret, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt. Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter. Fyld kalkunen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og udvendig med salt og peber. Sy kalkunen sammmen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad. Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt aluminiums-folie. Steg kalkunen i en forvarmet ovn ved 160°. Det smørgennemvædede osteklæde eller aluminiumsfoliet sørger for stadig drypning. Kalkunen skal stege ca. 4 timer. Fjern klæde eller aluminium den sidste ½ time af stegetiden. Server kalkunen med en tranebærkompot.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 30410 gange,
og udskrevet 857 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anne  -  2012-12-24 10:52:18
Fantstisk opskrift.Brugte æbler i stedet for kastanjer. Har aldrig lavet så god en kalkun før!


[email protected]  -  2006-12-24 00:16:51
bland rødløg og appelsin samt et glas rødvin i farsen, og undlad sellerien!


gkc  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker.Undlod hadegrøntsagen blegselleri og erstattede med æble. Delikat