Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Risotto bolognese

Risotto bolognese, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
4
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Lidt Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
300 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
Lidt Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 Mozzarella 45+ kugle (den friske) 1 kugle frisk mozzarella vejer ca. 125 gram.
   


Opskrift:

Hæld olie i en gryde. Løgene hakkes og steges i gryden. (hæld en smule vand i for at undgå at løgene "brænder").

Kom det hakkede kød i, det svitses videre sammen med løgene. Når kødet er helt færdigkogt. Så tilsættes en dåse flåede tomater (skal blendes først).

Det hele koges sammen.

Så tilsættes ris, salt, og peber efter smag. Koges videre ved svag varme ca. 15-20 minutter.

Kan også anvendes som forret!

Tips:

Hvis der er lidt ris til overs, sættes de i køleskabet, og kan bruges dagen efter til at lave Suppli Romani.

Det er risboller paneret med rasp, og de laves ved at blande ris med ca. 1 æggeblomme pr. 150 g ris, lidt parmesanost, og så rulles de til kugler og paneres i rasp. Prøv evt. med et lille stykke mozzarella i midten af kuglerne. Kuglerne steges i olie, til de er gyldenbrune.

I Italien og Spanien, bruger man ris enten til forret el. hovedret. I Italien kaldes det Risotto, og i Spanien Riso a la banda, el. paella.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 35400 gange,
og udskrevet 660 gange.


Energi:
KJ total 14340 (3414 kcal)
KJ pr. 3585 (853 kcal)
Vægt ialt 1625 gram
Vægt pr. 406 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 882 KJ (210 kcal)
Protein 8.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 31.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

laura sørensen  -  2014-09-23 17:06:00
Tilsæt evt. lidt bacon det giver en rigtig god smag


Gitte  -  2008-05-09 11:30:33
Jeg har prøvet din opskrift med risboller og må sige at den var rigtig god, børnene var helt vilde med den. Tak for en god opskrift.