Spaghetti alla Bolognese

Spaghetti alla Bolognese, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Salt
 Peber
1 gulerod
1 løg
1 stykkefrisk parmesan
1 dåseflåede tomater
2 spsk.smør
300 g.hakket oksekød
2 stænglerbladselleri
100 g.stribet røget flæsk
1.25 dl.rødvin
1-4 tørrede chilier
500 g.spaghetti
 
Opskrift:
Begynd med de ingredienser som skal på panden: Skræl løg og gulerod, skyl selleristænglerne, skær sværen af baconen- og skær det hele i små tern.

Stil en stor pande på den varme kogeplade og vent, til panden er varm. Læg baconterningerne på og steg dem ved middel varme, indtil fedtet næsten er smeltet. Så tilsættes smør og alle grøntsagsterningerne røres i.

Grøntsager og bacon skubbes ud i kanten af panden, så der er plads på midten. Tilsæt det hakkede kød, del det op i mindre portioner med paletkniven og rør i det 2-3 minutter, indtil kødet er brunet til små sprøde krymler.

Tilsæt vin. Hæld tomaterne (med saften) i, giv dem et lille tryk på panden og bland det hele godt. Chilierne knuses el. hakkes og tilsættes sammen med 1 tsk salt og peber. Nu skal retten så og simre mindst 15 minutter, men 1 time skader såmænd ikke. Rør ofte rundt.

Så er det tid til pastaen: Hæld 5 l vand i en stor gryde og lad det koge op. Tilsæt 12 spsk salt. Spaghettien hældes i det heftigt kogende vand, hjælp til med en grydeske, så pastaen hurtigt kommer under vand.

Pastaen koges 7-8 minutter uden låg, fisk et stykke spaghetti op og smag - spaghetti må under ingen omstændigheder være for blød, men heller ikke for hård. Den skal være rar at bide i, "al dente". Hvis saucen er kogt ind til for tyk en masse, så er det sidste chance for at tilsætte et par skefulde pastavand. Spaghettien kommes over i en sigte og drypper af.

Smag saucen til, måske skal den krydres med lidt ekstra salt og peber. Fordel spaghettien på dybe tallerkener, hæld godt med sauce over. Sæt parmesan frem med et rivejern - så kan man selv rive frisk parmesan over den dampende pasta!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Spaghetti Bolognese

karakterer:
Opskriften er vist 25068 gange,
og udskrevet 601 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

pelle  -  2008-07-13 07:14:16
12 spsk salt, det er da lige til en åreforkalkning

aba  -  0000-00-00 00:00:00
lidt våd