Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser

Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :


Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser, billede 4 Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser, billede 1 Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser, billede 2 Marokkansk kylling med appelsin og abrikoser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 g.kylling
 olivenolie
 
1 stortløg
2 fedhvidløg
1 rød chili (alt efter styrke)
 
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.stødt koriander
 
1 appelsin
1 dl.hønsebouillon
 
75 g.kikærter (evt. fra dåse)
100 g.tørrede abrikoser
2-3 tsk.salt
 


Tilbehør:
couscous og en grøn salat med appelsinstykker
Opskrift:

Hvis der bruges tørrede kikærter, skal de lægges i blød i vand dagen før, retten skal laves, og derefter koges møre, ca. en halv time. Lad de kogte kikærter dryppe af.

Løget pilles og skæres ud i tynde både. Hvidløget hakkes. Chilien befries for kerner og snittes fint.

Kyllingen skæres ud i 8 stykker. Kyllingestykkerne sauteres i en tykbundet stegegryde i olivenolie, til de er gyldne. Varmen dæmpes.

Mål de tørrede krydderier op og kom dem i gryden sammen med hvidløg og chili. Lad det hele sautere under omrøring et par minutter, men pas på krydderierne ikke branker.
Tilsæt løgbådene og lad dem sautere med.

Skær skrællen fra appelsinen med en lille skarp kniv eller riv dem fint. Kom appelsinskallen ved og pres saften af appelsinen og tilsæt den.

Tilsæt også hønsebouillon og salt. Læg låg på gryden og lad retten simre 35-40 min - sørg for, at kyllingestykkerne er møre.

Tilsæt kikærter og abrikoser og lad dem koge med 5 min. Fjern evt. appelsinskallen. Smag til med salt. Retten kan jævnes med maizena-jævning, hvis det ønskes.

Tips:

Kikærter på dåse kan købes hos de fleste tyrkiske og asiatiske grønthandlere. De er kogte og skal bare dryppe af før brug.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (28 stemmer)

Opskriften er vist 48271 gange,
og udskrevet 1443 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sonja  -  2015-12-12 09:42:51
Dejlig ret, som jeg lavede dobbelt portion af og frøs den ene. Men pas på chilien. Min var meget stærk, selvom den var købt som mild. Salat med granatæble, mango og rødløg. Super


Gudrun  -  2014-04-11 14:50:48
En ret jeg bliver ved med at vende tilbage til. Den er bare lækker.


Joy  -  2011-10-04 17:49:06
Rigtig lækker. Smager skønt med cous-cous.


Per  -  2007-03-22 22:28:21
Jeg vil foretrække ris i stedet for cous cous en anden gang.


Alice  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig sjov anderledes velsmagende ret, som godt kan tåle at blive krydret mere end angivet. Smager godt med kikærter, men lincer og hokaido og søde kartofler passer godt til smagen


Lillian  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift! Det smagte virkelig godt! Nam nam.


Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Denne ret smager virkelig godt. Et dejligt alternativ til den almindelige kylling


marianne.berseus  -  0000-00-00 00:00:00
en man ikke glemmer