Smilende æg
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i kog.
Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles. Tips: kogetiden varierer efter størrelse. |
Nem smilende æg opskriftEt smilende æg er som bekendt et æg, hvor hviden er fast, men hvor blommen stadig er blød og cremet. Man kan derfor sige, at et smilende æg er en blanding mellem et hårdkogt og et blødkogt æg.Navnet ”smilende æg” kommer af, at blommen ligner at den ”smiler”, når man åbner ægget. Mange foretrækker at spise sine æg på netop denne måde. For at få et smilende æg, er kogetiden afgørende. Et smilende æg tager tid, men det er også hele ventetiden værd. I vores smilende æg opskrift har vi angivet kogetiden til ca. 7 minutter for et M/L størrelse æg. Kogetiden på smilende æg er kortere, hvis der er tale om en S æg. Kog altid smilende æg i rigeligt, kogende vand og køl straks æggene ned i koldt vand efterfølgende. Smilende æg holdbarhedNår det kommer til et smilende æg og holdbarhed, afhænger det af, hvordan ægget opbevares. I køleskabet kan et smilende æg holde sig i op til to dage. Det er vigtigt at opbevare det med skal og i en lukket beholder. Hvis ægget er skrællet, bør det spises inden for samme dag. Opbevares det under stuetemperatur, bør ægget ikke gemmes.Ofte stillede spørgsmål om smilende æg (FAQ)Hvor lang tid skal et smilende æg have?Et smilende æg skal koge i ca. 7 min, hvis der er tale om et M/L størrelse æg. Et lille æg skal koge lidt kortere tid.Hvad er et smilende æg?Et smilende æg er en blanding mellem et hårdkogt og et blødkogt æg.Hvorfor hedder det smilende æg?Det hedder et smilende æg fordi ægget ”smiler” når man åbner ægget. Blommen giver sig lidt, men løber ikke. |
|
Opskriften er vist 320569 gange,
og udskrevet 363 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (63 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne