skinke med svær (ikke ridset) 2 kg. skinke med svær (ikke ridset)
saltlage: saltlage:
200 gram salt og 25 gram sukker til hver liter vand 200 gram salt og 25 gram sukker til hver liter vand
1
glas
cognac1 glas cognac
1
glas
maderia1 glas maderia
1
æggehvide1 æggehvide
puddersukker puddersukker
rasp rasp
sennepspulver sennepspulver
hele nelliker hele nelliker
Opskrift:
Skinken lægges to dage i en saltlage som ovenstående. Den skal ikke stå for koldt.
Den steges derefter i ovnen - ganske langsomt ved 125 grader, til stegetermometeret viser 76 grader. Den tages ud, og sværen fjernes.
Med kød- eller en engangssprøjte gives skinken et godt skud cognac og madeira.
Den smøres herefter med en blanding af æggehvide, puddersukker og rasp - omtrent lige meget af hver, smagt til med sennepspulver.
En håndfuld hele nelliker stikkes i skinken, som atter kommes i ovnen. Denne gang for fuldt blus eller under grillen til den er smukt glaseret - dvs. 5-7 minutter. Hold godt øje med den under grillen, sukkeret kan branke på et øjeblik.
Den køles helt af, inden den skæres ud.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(10 stemmer)
Opskriften er vist 45019 gange, og udskrevet 474 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider