Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Glaseret skinke I

Glaseret skinke I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 kg.skinke med svær (ikke ridset)
 
 saltlage:
 200 gram salt og 25 gram sukker til hver liter vand
 
1 glascognac
1 glasmaderia
 
1 æggehvide
 puddersukker
 rasp
 sennepspulver
 
 hele nelliker
 
 
Opskrift:
Skinken lægges to dage i en saltlage som ovenstående. Den skal ikke stå for koldt.

Den steges derefter i ovnen - ganske langsomt ved 125 grader, til stegetermometeret viser 76 grader. Den tages ud, og sværen fjernes.

Med kød- eller en engangssprøjte gives skinken et godt skud cognac og madeira.

Den smøres herefter med en blanding af æggehvide, puddersukker og rasp - omtrent lige meget af hver, smagt til med sennepspulver.

En håndfuld hele nelliker stikkes i skinken, som atter kommes i ovnen. Denne gang for fuldt blus eller under grillen til den er smukt glaseret - dvs. 5-7 minutter. Hold godt øje med den under grillen, sukkeret kan branke på et øjeblik.

Den køles helt af, inden den skæres ud.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (10 stemmer)

Opskriften er vist 44752 gange,
og udskrevet 467 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu