Æggekage med bacon

Æggekage med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Æggekage med bacon, billede 4 Æggekage med bacon, billede 1 Æggekage med bacon, billede 2 Æggekage med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Steg baconen sprød på en tør pande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle.

Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen.

Varm en pande med lidt olie og hæld æggemassen på panden. Det går lettest på en teflonpande. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ.

Skær tomaterne i skiver og fordel dem over æggekagen sammen med sprødstegt bacon og klippet purløg.

Server æggekagen med rugbrød.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Æggekage

karakterer:
Opskriften er vist 169437 gange,
og udskrevet 3778 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5478 (1304 kcal)
KJ pr. Pers. 2739 (652 kcal)
Vægt ialt 1145 gram
Vægt pr. Pers. 572 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 478 KJ (113 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Henrik Kristensen   -  2021-08-11 16:37:40
Handler det bare om at ændre opskriften. Det er en fin æggekage, men er det nødvendigt at fortælle at man kan gøre dit og dat. Vi kan jo tænke selv. Kunne ikke lade være at komme med en kommentar.

Peder  -  2015-03-06 07:54:39
god opskrift, men savner agurkskiver, og ville undlade maizenaen.

Palle  -  2011-07-17 16:14:29
Med en smule "knust" annanas og chilli i, bliver den himmelsk !

  -  2010-02-28 13:11:04
hvor laænge skal den stege?

Bettina  -  2008-02-13 14:39:45
Prøv at komme lidt pølser i, der er skåret i skiver i, istedet for bacon, det syndes de unge mennesker her i huser er godt

Morten_Harper  -  2007-07-14 15:29:50
Brug den samme pande som du stegte bacon på og steg æggekagen i bacon fedtet. mmmhhh

signe og elise  -  0000-00-00 00:00:00
det var lige ved vi ikke måtte lave den... Men den var KANON!!!

  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at put rosiner eller bananklumper med glassur mmmm prøv det

  -  0000-00-00 00:00:00
kan den laves i ovnen

bjarne fensmark  -  0000-00-00 00:00:00
den er god til børn

Gitte.herlev  -  0000-00-00 00:00:00
er bare god og alle de børn der kommer hos mig kan lide den

Angelina  -  0000-00-00 00:00:00
Hej igen. Hele retten er også kanon som madpakke dagen efter (Inkl. baconstykkerne)!!!

Angelina  -  0000-00-00 00:00:00
Smager også godt hvis man putter sprødstegte bacontern (gerne den krydrede slags) i æggemassen :o) Mums!

Angelina  -  0000-00-00 00:00:00
En lækker ret der smager kanon med frisk brød fra bageren..