Æggekage med bacon
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 40 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg baconen sprød på en tør teflonpande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle.
Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen. Hæld æggemassen på panden baconen er stegt på. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ. Skær tomaterne i skiver og fordel dem over æggekagen sammen med sprødstegt bacon og klippet purløg. Server æggekagen med rugbrød. |
Historien bag den klassiske æggekageÆggekagen er en dejlig nem, men yderst smagfuld ret, som kan serveres til både frokost og aftensmad. Det er en ret vi oftest samles om, hvad end det er med familie, venner, kollegaer eller andre, vi har nært og kært.Det er i sin enkelhed en omelet toppet med bacon, tomater og purløg, hvorfor den også, udenfor den danske landegrænse, går under navnet “Danish Omelette”. Danmarks svar på en omeletFor rigtig mange mennesker rundt omkring i verden, er omeletten faktisk en fast, eller i hvert fald velkendt, del af morgen-menuen. Der findes et hav af forskellige omeletter, og de fleste tilfælde foldes den, men med for eksempel den spanske ‘tortilla’ - som indeholder kartofler - tilberedes den som en kage, og det er derfor også den omelet, som minder allermest om den danske.Mange forbinder omeletten med franskmændene, mens andre mener, at romerne var de første til at tilberede æg på denne måde. Romerne blandede nemlig æg og honning og kaldte denne ret for “ovemele”, som i sit navn minder utrolig meget om ‘omelet’. Om den danske, gammeldags æggekage har hentet sin inspiration fra Frankrig, Italien, Spanien eller et helt fjerde sted er uvist, men der er ingen tvivl om, at denne sprøde, cremede og lækre variation er kærkommen i både de danske hjem, men også hos mange andre verden over - og det er den især, fordi den er så nem at bikse sammen. |
Opskriften er vist 2493809 gange,
og udskrevet 44414 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (660 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-06-21 17:25:22 Jeg pisker vidnerne og vender dem i ægmassen. 20-25 minutter iovnen ved 180 grader. Cockailpølser kan anbefales sammen med bacon Søren og Anitta - 2021-10-30 20:21:01 Tilføj revet ost sammen med æggene. Det gør den ekstra lækker Inga - 2021-09-16 13:14:51 I stedet for mælk og fløde bruger jeg øl, det er ret populært hos mig. Prøv det, prøv det. Brian - 2021-07-17 16:55:35 Super lækker opskrift 🙏 Per - 2021-06-19 15:57:03 Den skal jo ikke i ovnen så derfor ingen temperatur og tid :) Jd - 2021-06-10 16:12:32 Mangler der ikke hvor lange den skal stå i ovnen og temperaturen..... John Bech - 2021-06-09 13:59:53 Det smager dejligt og er frisk Fik det meget da min Forældre levede anonym - 2020-04-28 19:56:59 Rigtig god og nem opskrift Flemming - 2020-04-05 19:20:21 Tog bacontern og blandende det i æggekagen, det giver en rigtig god smag, og tomatskiver ovenpå.😊 anonym - 2020-03-16 21:12:32 Jeg plejer at bruge en halv øl i stedet for mælk det giver en mere luftig æggekage anonym - 2020-02-26 15:45:20 Flere skriver ovn😳 har aldrig set en æggekage der sgu i ovnen 🙈 Emma - 2020-01-07 17:48:33 Super lækker æggekage, den lille var helt vild med den😍 Alex Uhrskov Rosenbæk - 2019-11-13 21:14:32 Tusind tak for en god opskrift, jeg ændrede den til 7 personer 28 æg. Den blev helt fantastisk, måske lige lidt mere salt næste gang, men what ever, set kan man jo drysse på bagefter. Der blev lige en halv I overskud, det ville ungerne have med i madpakken i morgen, så tak for en fod opskrift 😘 bent. s - 2019-03-29 11:05:37 som min mor lavede æggekagen. Henrik - 2018-06-20 01:09:55 Kan den laves uden at bruge majsstivelse eller mel?? og kan man bruge fløde stedet for sukker. rickyn - 2017-11-07 09:12:31 supper æggekage. lidt minder salt i den. Alex h - 2017-05-29 15:47:41 Prøv at smide cheddarost på Æggekagen når den er færdig og lad osten smelte lidt det er kanon 👍👍👍👍 anonym - 2017-04-14 16:57:55 Brug Maizena. Giver et smagsmæssigt løft; Brug ALDRIG hvedemel! Uanset hvad. Og hvorfor må man så ikke bruge hvedemel i æggekagen? Jo, for at fjerne smagen af melklister, skal den opvarmes til 100 grader i nogle minutter. Men æggekage når aldrig op i nærheden af den temperatur. I bedste fald når æggekagen omkring 70 grader, og derfor vil æggekage med hvedemel altid smage lidt klistret, og det er ikke lækkert. Så drop hvedemelet, og brug i stedet enten Maizena eller kartoffelmel. Leif Håård - 2017-03-07 18:39:11 Hvis det skal værre gammeldags så skal man da ikke bruge mejsena stivelse det husker jeg da hjemme fra da lavede man den da selv med mel og vand nu er jeg ikke tilhenger af mejsena Andreas - 2017-01-29 17:30:31 Der er en grund til, at den er udskrevet 30444 gange - God opskrift. Camilla - 2016-09-13 19:58:20 Fin opskrift. Første gang jeg skulle prøve at lave æggekage. En cirkatid havde været meget rar at have, men det gik alligevel. Jeg valgte at vende æggekagen, da jeg var bange for den ville brænde på, selvom jeg havde skruet langt ned for varmen. Thor - 2016-08-24 14:16:36 Ja den er go Jannie - 2016-08-16 18:27:44 Kanon opskrift! Jeg er stor tilhænger af ting der med ét kan smides i samme skål og efterfølgende passe sig selv i OVNEN! Grethe - 2016-08-13 19:49:25 Meget lækker, min mand blev helt salig - han elsker æggekage og plejer at spise dem på en kro på Fyn. Stjerne 31/716 - 2016-07-31 20:33:31 Rigtig lækker, man kan jo komme forskellige fyld i. Jeg kom cocktail pølser med, og en god gang ketup på😀 Nina - 2016-05-29 17:38:55 Æggekage den er rigtig god. Jeg kommer peberfrugt og blad selleri og purløg i oven på bacon og tomater mums det er rigtig godt. 😀 Anne - 2016-03-02 20:04:55 Min yndlingsopskrift, når jeg laver æggekage!! Dog synes jeg, at 1 tsk. salt er for meget (bacon'en er jo også meget salt). Og jeg er normalt ikke 'saltforskrækket' :-) Men ellers super god! Jørgen Schmidt.. - 2015-06-16 12:24:05 Kanon opskrift. Smager skønt. anonym - 2014-11-08 16:31:18 I siger også man skal bruge olie men det står ikke i ingredinser? anonym - 2014-11-08 16:22:43 Hvor står der hvor lang tid det tager? Søren E. Christensen - 2014-06-13 17:17:44 på ovennævnte opskrift som er en klassiker, bør man ligeledes riste chorizo sammen med bacon, den smag og det fedt man efterfølgende steger æget i gir en smag for guderne... glem ikke thise smør på rugbrødet samt en mørk øl fra svannneke så er der dømt hit.... Paprica - 2014-03-01 17:48:46 Dejlig nem at lave og smager himmelsk!! It taste like heaven man! anonym - 2013-07-14 12:47:35 Kan anbefale kartofler og løg i æggekagen Giver en langt bedre snag ;-) Henriette - 2013-05-13 12:19:28 Er det nødvendigt at komme majsstivelse i ? KramseBamse - 2013-04-10 18:31:29 rigtig god opskrift.. ;) bacon bacon bacon.. morgen middag og aften.. ;) ungerne elsker den.. klart hit på middagsbordet.. caroline - 2012-12-11 17:04:50 hvor lang tid skal den ha tine - 2012-10-02 16:03:50 hvor lang tid skal den have når man laver den i ovnen....... Jannie Petersen - 2012-07-31 10:11:26 Super lækker æggekage. Dog brugte jeg fløde i stedet for sødmælk og jeg købte to pakker bacon som jeg skar i stykker og brunede gryden i en gryde også tog jeg dem i en lun ovn imens jeg lavede æggekagen. FTO - 2012-07-02 20:29:39 Mine æggekager klasker altid sammen. Men jeg ged, har aldrig tænkt på bagepulver og så ind i ovnen. Det skal prøves. Og så lige en (mange) Svendborg snaps til og en Albani Odense Classic. Fantastisk... Henrik - 2012-06-27 14:16:50 God og nem opskrift Helle - 2012-06-13 20:56:27 Ja man kan sagtens bare putte stegepanden direkte i ovnen, dog skal den være med håndtag i stål, ikke noget med plastichåndtag, så smelter det bare.. Du kan også sagtens lave den i et smurt ildfast fad i ovnen, evt dækket over med staniol i starten, så den ikke bliver for mørk.Plejer at gøre det på 160 grader Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne