Osso buco - på en anden måde

Osso buco - på en anden måde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Osso buco - på en anden måde, billede 4 Osso buco - på en anden måde, billede 1 Osso buco - på en anden måde, billede 2 Osso buco - på en anden måde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverskank, ca. 2 cm. tykke
3 spsk.hvedemel
 groft salt
 peber
20 g.fedtstof
2 dl.rødvin
1 kvistrosmarin (1 spsk tørret)
1 kvistsalvie (1 spsk tørret)
250 g.små løg
1 dåseflåede tomater
 
 tilbehør:
 løse ris
 ærter
 svampe
 ristet rugbrød til marven
 
 
Opskrift:
Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber.

Smelt fedstoffet i en dyb pande eller en gryde. Brun kødet. Hæld rødvin ved. Kom rosmarin og salvie ved. Lad det småstege under låg til kødet let løsner sig fra benet, 1 1/2 - 2 timer.

Rens de små løg og kom dem i panden eller gryden til kødet sammen med tomaterne ca. 1/2 time før kødet er færdigt. Brug kun en passende del af væden fra tomaterne.

Kog de løse ris og bland dem med sauterede ærter og svampe. Smag saucen til.

Server osso bucoen med risene. En god kraftig rødvin vil være fin at drikke hertil.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 107114 gange,
og udskrevet 2141 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-07 09:55:46
Hej skal der ik mere væske end de 2 dl rødvin og saft fra tomateren. Det er da ik meget sovs der kan blive ud af det..