Helstegt oksemørbrad i gryde

Helstegt oksemørbrad i gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Helstegt oksemørbrad i gryde, billede 4 Helstegt oksemørbrad i gryde, billede 1 Helstegt oksemørbrad i gryde, billede 2 Helstegt oksemørbrad i gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Oksemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Gå kødet efter for uregelmæssigheder. Spidsen af mørbraden bukkes op så at den er ca. lige tyk hele vejen. Kan evt. snøres men kan også steges uden og vendes med lidt forsigtighed.

Brun kødet kort og godt på alle sider i en stegegryde. Krydr det med salt og peber. Dæmp varmen. Steg mørbradstykket yderligere 20-25 minutter i alt, afhængigt af hvor rødt kødet ønskes. Vend det en gang under stegningen.

Centrumstemperatur inden hviletid
Lidt rød 55-60 c.
svagt rosa 60-65 c.
Gennemstegt 65-68 c.

Lad stegen hvile tildækket (med alufolie og viskestykke) i mindst 10 og gerne 15 minutter, før den skæres ud. Så når varmen at fordele sig i kødet, og saften bliver, hvor den er. Hviletiden er vigtig og er en del af stegeprocessen. Skær kødet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, kort før det serveres.

Tips:

Smørvendte pillekartofler, Hasselbackkartofler, Kartofler, bagte, Kartoffelfad med
Ligeså Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.
Løg, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønsager, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kødet har køkkentemperatur, når stegning påbegyndes.


karakterer:
Opskriften er vist 215724 gange,
og udskrevet 8049 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10395 (2475 kcal)
KJ pr. Pers. 1299 (309 kcal)
Vægt ialt 1550 gram
Vægt pr. Pers. 193 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 670 KJ (159 kcal)
Protein 19.3 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 1.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

hynkemejer  -  2008-01-30 16:54:44
Bare rigtig lækker

Tina  -  0000-00-00 00:00:00
super god middag, nam nam