Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt oksemørbrad i gryde

Helstegt oksemørbrad i gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
1500 gram Oksemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Gå kødet efter for uregelmæssigheder. Når midterstykket er bedst, er det, fordi mørbraden er tyndest i enderne, der derfor kan blive stegt for meget.

Brun kødet kort og godt på alle sider i en stegegryde. Krydr det med salt og peber. Dæmp varmen. Steg mørbradstykket yderligere 20-25 minutter i alt, afhængigt af hvor rødt kødet ønskes. Vend det en gang under stegningen.

Centrumstemperatur inden hviletid
Lidt rød 55-60 c.
svagt rosa 60-65 c.
Gennemstegt 65-68 c.

Lad stegen hvile tildækket (med alufolie og viskestykke) i mindst 10 og gerne 15 minutter, før den skæres ud. Så når varmen at fordele sig i kødet, og saften bliver, hvor den er. Hviletiden er vigtig og er en del af stegeprocessen. Skær kødet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, kort før det serveres.

Tips:

Smørvendte pillekartofler, Hasselbackkartofler, Kartofler, bagte, Kartoffelfad med
Ligeså Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.
Løg, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønsager, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kødet har køkkentemperatur, når stegning påbegyndes.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Helstegt oksemørbrad



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (59 stemmer)

Opskriften er vist 199795 gange,
og udskrevet 7845 gange.


Energi:
KJ total 10395 (2475 kcal)
KJ pr. Pers. 1732 (412 kcal)
Vægt ialt 1550 gram
Vægt pr. Pers. 258 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 670 KJ (159 kcal)
Protein 19.3 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 1.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hynkemejer  -  2008-01-30 16:54:44
Bare rigtig lækker


Tina  -  0000-00-00 00:00:00
super god middag, nam nam