Helstegt oksemørbrad i gryde
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gå kødet efter for uregelmæssigheder. Spidsen af mørbraden bukkes op så at den er ca. lige tyk hele vejen. Kan evt. snøres men kan også steges uden og vendes med lidt forsigtighed.
Brun kødet kort og godt på alle sider i en stegegryde. Krydr det med salt og peber. Dæmp varmen. Steg mørbradstykket yderligere 20-25 minutter i alt, afhængigt af hvor rødt kødet ønskes. Vend det en gang under stegningen. Centrumstemperatur inden hviletid Lidt rød 55-60 c. svagt rosa 60-65 c. Gennemstegt 65-68 c. Lad stegen hvile tildækket (med alufolie og viskestykke) i mindst 10 og gerne 15 minutter, før den skæres ud. Så når varmen at fordele sig i kødet, og saften bliver, hvor den er. Hviletiden er vigtig og er en del af stegeprocessen. Skær kødet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, kort før det serveres. Tips: Smørvendte pillekartofler, Hasselbackkartofler, Kartofler, bagte, Kartoffelfad med Ligeså Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce. Løg, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønsager, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør. Sørg for, at kødet har køkkentemperatur, når stegning påbegyndes. |
|
Opskriften er vist 235150 gange,
og udskrevet 8439 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (67 stemmer) |
|
Kommentarer hynkemejer - 2008-01-30 16:54:44 Bare rigtig lækker Tina - 2005-01-01 01:01:01 super god middag, nam nam |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne