Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grønlangkål med kartofler

Grønlangkål med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Grønlangkål med kartofler, billede 4 Grønlangkål med kartofler, billede 1 Grønlangkål med kartofler, billede 2 Grønlangkål med kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kogt hakket grønkål
1-2 kogte mosede kartofler
2.5 dl.fløde/mælk
25 g.smør/margarine
 salt
 peber
 suppe fra hamburgerryggen eller flæsket
 evt. sukker
 
 


Opskrift:

500 g kogt hakket grønkål tøes langsomt op i en tykbundet gryde ved svag varme og 1-2 kogte mosede kartofler røres i.

Tilsæt fløde/mælk, smør/margarine samt salt og peber efter smag. Tilsæt suppe fra hamburgerryggen eller flæsket og evt. sukker.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (230 stemmer)

Opskriften er vist 109083 gange,
og udskrevet 1406 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-02-23 10:13:45
Jeg putter også sønderjysk hvidkål i.


  -  2014-12-19 19:54:52
Kartofler i vægt, jeg har ½ så meget som kål, så er den ikke så hår ved maven


Gitte  -  2012-01-30 14:01:40
Navnet på denne ret er Sønderjydsk Grønlangkål, serveres sammen med Sønderjyske Kålpølser og hamburgerryg, samt brunede og brasede kartofler, smager fantastisk godt. I sønderjylland er det ofte menuen Nytårsaften.


  -  2012-01-26 05:20:54
UUHHMMMM det er den rigtige sønderjydske grønlangkål, som min bedste lavede den UUHHMMM


Mig  -  2011-12-30 14:29:50
Den bliver bedst, hvis man varmer den op flere gange


Johannes Jensen  -  2008-12-28 19:53:15
Grønlangkålen bliver endnu bedre hvis man stater med at brune et fintsnittet løg i smør/magarinen forinden man opvarmer resten ved svag varme.


[email protected]  -  2006-12-29 11:32:09
serveres med kogt røget og færsk flæsk sønderjyske kålpølser og hamburgryg


surfie  -  0000-00-00 00:00:00
jeg husker min mor lavede en grønlangkål der var fast i det, og ved der var mosede kartofler i. Hun er fra sønderjylland og sagde at det var derfra opskriften kom.


asiyoun  -  0000-00-00 00:00:00
kål og kartofler, HALV af hver


guffii  -  0000-00-00 00:00:00
Bare så go - fik den som barn i Sønderjylland


jettewind  -  0000-00-00 00:00:00
hellere brune kartofler end sukker