Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grenens gryde med kartoffelmos

Grenens gryde med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grenens gryde med kartoffelmos, billede 4 Grenens gryde med kartoffelmos, billede 1 Grenens gryde med kartoffelmos, billede 2 Grenens gryde med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skinketern, rå
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
150 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Bacon i tern
Timian, frisk
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sovs:
Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   


Opskrift:

Kødet brunes med timian i smør.

Æblerne skrælles, kernehus fjernes, skæres i mindre stykker og blandes i gryden sammen med svesker, baconstrimler, vand, halvt kaffefløde/mælk, salt og peber. Skal småkoge under låg en times tid.

Tilsæt fløde, kulør og evt. lidt maizenamel til sovsen.

Serveres med kartoffelmos







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (61 stemmer)

Opskriften er vist 90378 gange,
og udskrevet 2762 gange.


Energi:
KJ total 7777 (1851 kcal)
KJ pr. Pers. 1944 (462 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Pers. 371 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 523 KJ (124 kcal)
Protein 10.7 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Joan   -  2016-11-13 13:16:05
Man kan udmærket bruge tørret timian 👍


vedel.  -  2014-01-15 14:33:20
Kød brunes med timian...hmm er det ikk beskrivelse nok ang timian .på med ja hatten,livet er for kort til brok.


Annika  -  2012-05-14 17:47:56
Åhh synes folk går i RET små sko.. det er NOK en skrivefejl, at der ikke står hvornår Timian skal i... Det ER tilladt at bruge sit eget hoved engang imellem... Topkarakter herfra :o)


poul   -  2009-12-09 22:26:14
Jeg ville først give den 1 pga den mangelfulde opskrift .. hvorfor købe timian når der ikke står i opskriften at det skal i. Så lavede jeg det som jeg nu bedst kunne hele molevitten i en gryde simer i en time og en guderet kom op af gryden. Så jeg ændre den lige til 8 stadig pga opskriften


  -  2009-12-09 19:24:09
hvorfor købe timian når det ikke skal i gryden ... smiler derfor min dårlige karakter 1


[email protected]  -  2009-07-06 13:10:44
Opskriften stammer fra Kirsten Hyttemeier, der har lavet den i et TV program. Grenen er nok fordi Kirsten boede i Hulsig nær ved Grenen.


Per  -  2008-03-17 15:48:09
Serverede i øvrigt syltede agurker og tytebær til.


Per  -  2008-03-16 11:04:18
Gryden kogte hurtigt tør for væde, og jeg måtte tilsætte godt 5 dl. ekstra vand, en anden gang vil jeg sætte sveskerne i blød inden brug, og måske vente med at tilsætte æbler og svesker til ca 20 minutter før servering, for så kan kødet få lov til at koge lidt længere tid så det bliver mørt, og vil bruge svesker uden sten.


hlwa  -  2007-08-07 20:56:23
Dejlig gæstemad der kan lforberedes i forvejen og varmes lempeligt når den skal serveres