Kantarelkylling

Kantarelkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kantarelkylling, billede 4 Kantarelkylling, billede 1 Kantarelkylling, billede 2 Kantarelkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Kantareller, friske
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
evt. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kyllingefileterne skæres i fingertykke strimler. Kantarellerne renses, og de største deles i mindre stykker. Baconet skæres i papirtynde strimler.

Begynd med bacon strimlerne, der steger gyldne (ikke brune) i halvt olivenolie og halvt smør over svagt blus i en tykbundet gryde. Inden fedtstoffet bliver brunt tages baconstrimlerne op og lægges på fedtsugende papir. Kantarellerne lægges i gryden og simrer indtil den fremkomne saft er fordampet og kantarellerne "knitrer". Så tages også de op af gryden. Hvis fedtstoffet er blevet brunt, kasseres det, og en ny portion sættes til opvarmning, selv om det er synd at kassere den første portion med al den gode smag.

Kyllingestrimlerne steges under stadig omrøring, indtil de er hvide på alle sider, IKKE brune. Der krydres med salt og peber. Hvidvinen tilsættes og koges ned til det halve under omrøring. Kantareller og bacon tilsættes, fløden hældes over, og retten bringes i kog. Der smages til med lidt citronsaft, revet muskatnød og evt. salt og peber. Retten simrer nu under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er mør og gennemkogt. Der jævnes evt. med Maizena udrørt i vand.

Kantarelkyllingen serveres i gryden med et grønt drys af hakket persille. Velegnet tilbehør er kogte løse ris og godt landbrød eller lune flûtes.





karakterer:
Opskriften er vist 40666 gange,
og udskrevet 1292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11438 (2723 kcal)
KJ pr. Pers. 2859 (680 kcal)
Vægt ialt 1425 gram
Vægt pr. Pers. 356 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 802 KJ (191 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 15.4 gram
Kulhydrat 2.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-23 09:44:32
Kan man putte andet i end hvidvin så den bliver børnevenlig?

  -   2011-09-12 16:16:02
Bacon / kantarelfedtet må endelig ikke brankes/smides væk, da det er her 3/4 af smagen befinder sig, så hellere starte 10 min før og bruge lidt svagere varme.

  -   2011-09-12 12:23:38
Kan man bruge tørrede kantareller, da jeg har fået sådanne foræret, og hvor stor ville mængden så være i forhold til friske? Skal de udblødes i vand først og skal vandet derefter kasseres eller kan det bruges?

  -   2008-08-11 23:09:20
Den koster ca. 80 kr. at lave - bruger creme fine 7% plus mini mælk

  -   2008-08-11 23:06:43
Jeg har prøvet retten med frisk bånd pasta, det er supert til retten

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg kunne forestille mig at frisk pasta også ville være godt til retten - den skal helt klart prøves.

  -   2005-01-01 01:01:01
supper god og nem