Laksefarseret søtunge estragon

Laksefarseret søtunge estragon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Laksefarseret søtunge estragon, billede 4 Laksefarseret søtunge estragon, billede 1 Laksefarseret søtunge estragon, billede 2 Laksefarseret søtunge estragon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 hele søtunger
 Smør
1 dl.Hvidvin
1 dl.Vand
 salt
 
 Laksefars:
175 g.laksefilet uden skind
0.5 æggehvide
 Salt
 Peber
0.5 dl.Piskefløde
1 spsk.trøfler
 
 Estragonsauce:
5 dl.Piskefløde
6 æggeblommer
1 spsk.Frisk estragon
1 tsk.Maizena majsstivelse
 
 Fleuron:
1 plade butterdej
 æg
 
 Pynt:
50 g.rejer
 trøffel
 dild, frisk
 
Opskrift:
Søtungerne fileteres som dobeltfiletter, få evt, din fiskemand til at gøre dette.


Laksefars:
Laksefileten blendes med en æggehvide, salt og peber. Tilsæt piskefløden og blend videre Vend til slut hakkede trøfler i farsen.


Laksefarsen fordeles over 2 af filetterne, enten ved at smøre den ud, eller som vi har gjort puttet farsen i en sprøjtepose og sprøjte den på filetterne Smør en kold pande med smør læg fisken på, og tilsæt hvidvin og vand, drys med salt, læg låget på og tænd så for varmen og damp dem ca 10 minutter ved svag varme.


Estragonsauce:
Piskefløden bringes i kog Estragonen hakkes fint og puttes ned til æggeblommerne i en lille gryde samt 1 tsk. Maizena majsstivelse Hæld den varme fløde over æggeblommerne under konstant piskning, sæt gryden på varmen og varm op til saucen tykner, stadig under konstant piskning, den må ikke koge.


Fleuron:
Butterdejen tøes op. Udstikkes med udstikker, gerne formet som fisk og pensles med sammenpisket æg. Bages ved 225 grader C alm. ovn ca. 10 minutter.


Saucen fordeles over fisken og der pyntes med rejer, skivet trøffel og frisk dild, Fleuron serveres ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 4044 gange,
og udskrevet 155 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu