Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fisk en papillotes

Fisk en papillotes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Fisk en papillotes, billede 4 Fisk en papillotes, billede 1 Fisk en papillotes, billede 2 Fisk en papillotes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Spinat, frisk nippet for stilke
800 gram Rødtungefilet uden skind
1.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
240 gram Ris, vilde 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   


Opskrift:

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til de er "faldet sammen". Hæld spinaten i en sigte og pres den fri for væde.

Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet. Skær laksen på tværs i 12 strimler. Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Fordel spinat, resten af saltet, smør i små stykker, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op. Bag fiskepakkerne midt i ovnen.

Bagetid:
Ca. 15 min. ved 225° - sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Serveres med safransauce og landbrød.

Tips:

En papillotes er en fransk betegnelse, der bruges om retter, som er tilberedt i ovn - indpakket i papir. Under tilberedningen blandes dampe og smagsstoffer inde i pakken, og når den åbnes, frigives en herlig, kraftig duft. Pakkerne serveres derfor på tallerkener, så alle, der deltager i måltidet, får glæde af duftoplevelsen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)

Opskriften er vist 20308 gange,
og udskrevet 238 gange.


Energi:
KJ total 11208 (2668 kcal)
KJ pr. Pers. 1868 (444 kcal)
Vægt ialt 2071 gram
Vægt pr. Pers. 345 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal)
Protein 13.2 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 11.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ila  -  2007-01-11 22:47:28
retten lyder rigtig spændende, skal prøves