Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til de er "faldet sammen". Hæld spinaten i en sigte og pres den fri for væde.
Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet. Skær laksen på tværs i 12 strimler. Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Fordel spinat, resten af saltet, smør i små stykker, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op. Bag fiskepakkerne midt i ovnen.
Bagetid:
Ca. 15 min. ved 225° - sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Serveres med safransauce og landbrød.
Tips:
En papillotes er en fransk betegnelse, der bruges om retter, som er tilberedt i ovn - indpakket i papir. Under tilberedningen blandes dampe og smagsstoffer inde i pakken, og når den åbnes, frigives en herlig, kraftig duft. Pakkerne serveres derfor på tallerkener, så alle, der deltager i måltidet, får glæde af duftoplevelsen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(11 stemmer)
Opskriften er vist 21658 gange, og udskrevet 276 gange.
Energi:
KJ total 11208 (2668 kcal)
KJ pr. Pers. 1868 (444 kcal)
Vægt ialt 2071 gram
Vægt pr. Pers. 345 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal) Protein 13.2 gram Fedt 3.9 gram Kulhydrat 11.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
ila - 2007-01-11 22:47:28 retten lyder rigtig spændende, skal prøves
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider