Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager

Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :

Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 4 Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 1 Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 2 Braiseret oksetykkam med hvidløg og grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1,5 kg.oksetykkam med ben
 
 bommuldssnor
1 spsk.smør
2 spsk.olie
 salt
 peber
1 flaskerødvin
2 dl.vand
2 laurbærblade
5 enebær
2 kvistetimian
1 kaffefilter
 bommuldssnor
1 hvidløg
 
2-3 røde peberfrugter
1 kg.rosenkål
1 spsk.maizena
1 spsk.olivenolie
 
 Sauce:
1 spsk.maizena majsstivelse
2 dl.piskefløde
 salt
 peber
 kulør


Opskrift:

Braisering af oksetykkammen:
Snør oksetykkammen med bommuldssnor og brun den i en gryde i lidt smør og olie. Hæld fedtstoffet fra. Krydr med salt og peber. Tilsæt så rødvinen og dernæst de 2 dl. vand.

Lav en krydderipose ved at lægge timian, laurbærblade og knust enebær i et kaffefilter. Luk filteret med lidt bommuldssnor, og kom det ned i gryden. Herefter småsimrer kødet ca. 2 timer under låg. Vend det jævnligt.

Efter en times tid kommes de hele upillede hvidløgsfed ned i gryden, hvor de bliver, til retten har simret færdig. Feddene bliver mører i saucen og serveres senere upillede til retten

Rosenkål og peberfrugter tilberedes:
Når tykkammen er ved at være færdig, skylles rosenkålene og gøres i stand. Evt. grimme yderblade pilles af. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i tern på ca 3x3 cm. Svits peberfrugten i olivenolie, tilsæt rosenkål, 2 dl. vand, salt og peber. Lad det hele småkoge under låg 6-8 minutter

Tilberedning af saucen:
Når oksetykkammen er mør og færdig, tages den og hvidløgsfeddene op. Krydderiposen kasseres. Skyen fra stegen kan jævnes med lidt maizena. Maizena udrøres i lidt koldt vand, tilsættes under omrøring, og saucen koges igennem nogle minutter.

Oksetykkammen skæres i skiver og anrettes på et fad sammen med hvidløgsfedene, peberfrugt og rosenkål.

Serveres med kartoffelmos eller hvide kartofler




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 71799 gange,
og udskrevet 2109 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
lækker sovs -men fløde skal i sovsen


annette  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god, lidt fløde i sovsen er også godt


Lisbet  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk smag, kødet saftigt


Gordon  -  0000-00-00 00:00:00
Den blev lidt tør