Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksetykkam i gryde med timian, urter og linser

Oksetykkam i gryde med timian, urter og linser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
¾ kg.oksetykkam
 
2 spsk.olie
1 spsk.smør
 salt
 peber
8 dl.æblemost
2 kvistetimian, frisk
5 gulerødder
½ bladselleri
2-3 pastinakker
 
250 g.grønne linser
75 g.bacon
8-10 skiversyltede rødbeder
1 bdt.purløg.
 
1 flute
 


Opskrift:

Tilberedning af kødet:
Skær kødet i store tern a ca. 4x4 cm. Brun det ad 2-3 gange i varmt nøddebrunt smør og olie i en tykbundet gryde. Hæld fedtstoffet fra. Krydr med salt og peber. Tilsæt æblemost og blade af timian. Lad kødet småkoge under låg ca. 1 time. Spæd evt. med lidt vand under kogningen.

Kom linserne i en si og skyl dem under hanen i koldt vand. Kom dem i gryden til kødet og lad det koge sammen i 20 minutter mere.

Tilberedning af grøntsagerne:
Skræl gulerod og pastinak. Skyl bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Når kødet er mørt, tilsættes grøntsagerne, og de koger med 5-10 minutter.

Bacon og rødbeder:
Så skæres bacon i små tern a ca 1x1 cm. Kom olie på panden og lad den blive varm, hvorefter baconternene steges sprøde heri. Hæld stegefedtet ud. De syltede rødbedeskiver skæres ligledes i små tern a 1x1 cm., hvorefter både bacontern og rødbedetern kommes over i gryden til resten af retten.

Server direkte fra gryden eller kom den over i en pæn skål. Umiddelbart før serveringen drysses med fintklippet purløg.

Flute passer godt til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 20472 gange,
og udskrevet 303 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu