Oksetykkam i gryde med timian, urter og linser

Oksetykkam i gryde med timian, urter og linser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.oksetykkam
 
2 spsk.olie
1 spsk.smør
 salt
 peber
8 dl.Æblejuice
2 kvistetimian, frisk
5 gulerødder
½ bladselleri
2-3 pastinakker
 
250 g.grønne linser
75 g.bacon
8-10 skiversyltede rødbeder
1 bdt.purløg.
 
1 flute
 
Opskrift:
Tilberedning af kødet:
Skær kødet i store tern a ca. 4x4 cm. Brun det ad 2-3 gange i varmt nøddebrunt smør og olie i en tykbundet gryde. Hæld fedtstoffet fra. Krydr med salt og peber. Tilsæt æblejuice og blade af timian. Lad kødet småkoge under låg ca. 1 time. Spæd evt. med lidt vand under kogningen.

Kom linserne i en si og skyl dem under hanen i koldt vand. Kom dem i gryden til kødet og lad det koge sammen i 20 minutter mere.

Tilberedning af grøntsagerne:
Skræl gulerod og pastinak. Skyl bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Når kødet er mørt, tilsættes grøntsagerne, og de koger med 5-10 minutter.

Bacon og rødbeder:
Så skæres bacon i små tern a ca 1x1 cm. Kom olie på panden og lad den blive varm, hvorefter baconternene steges sprøde heri. Hæld stegefedtet ud. De syltede rødbedeskiver skæres ligledes i små tern a 1x1 cm., hvorefter både bacontern og rødbedetern kommes over i gryden til resten af retten.

Server direkte fra gryden eller kom den over i en pæn skål. Umiddelbart før serveringen drysses med fintklippet purløg.

Flute passer godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 24432 gange,
og udskrevet 360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu