Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksetykkam i fad med kartofler og vintersalat med valnødder

Oksetykkam i fad med kartofler og vintersalat med valnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
750 g.oksetykkam
30 g.hvedemel
 salt
 peber
1 spsk.smør
2 spsk.olie
1 ¼ kg.kartofler
1 øl
3 dl.vand
5 laurbærblade
3 kvistetimian, frisk
½ kg.løg
1 bdt.persille
 
 Salat:
100 g.rødbede
100 g.grønkålsblade, 3 store blade
100 g.æble
1 appelsin
½ citron
 salt
25 g.valnøddekerner
 
 Brød f.eks. grovbrød
 


Opskrift:

Bruning af kødet:
Varm ovnen op til 180 grader. Skær så kødet i skiver på ca ½ cm. tykkelse Og bank dem let med håndroden. Bland mel med salt og peber. Vend kødskiverne i blandingen. Varm smør og olie på en pande og brun kødskiverne på begge sider heri.

Sådan ordnes grøntsagerne:
Pil løgene og skær dem i tynde ringe

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Læg dem sammen med løgskiverne i bunden af et ildfast fad. Krydr dem med salt og peber Tilsæt øl, vand, blade af timian og laurbærblade.

Retten sættes i ovnen:
Læg de brunede kødskiver og evt. resten af melblandingen oven på kartoflerne og løgene. Kødskiverne skal være næsten dækket af væde, spæd evt. med lidt ekstra vand. Fadet lukkes tæt med låg eller sølvpapir og stilles i ovnen i 13/4- 2 timer ved 180 grader til det er mørt.

Serveres med skyllet, hakket persille, brød og vintersalat med valnødder.

Sådan laves vintersalaten:
Skræl rødbeden, skyl æblet og fjern kernehuset. Riv rødbede og æble groft på rivejern eller i en food-processor.

Skyl grønkålen, fjern stilk og hak bladene fint med en kniv. Bland det i en skål med revet rødbede og æble.

Pres appelsin- og citronsaft over salaten. Tilsæt lidt salt og grofthakkede valnødder.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 28234 gange,
og udskrevet 697 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bente  -  2007-01-19 19:10:23
den er en skuffelse!!