Lille køllesteg, fyldt med tomat og hvidløg

Lille køllesteg, fyldt med tomat og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Struds - Diverse struds

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.køllesteg
40 g.soltørret tomat
2-3 fedhvidløg
 basilikum
 salt
 peber
 lidt olie
 
Opskrift:
En lille køllesteg minder om en mørbrad, den er meget mør og fin i kødstruktur. Lad køllestegen tø' op i køleskab, og inden den er helt optøet laves et hul gennem den, på den lange led, til fyldet. (Dette gøres meget nemt med en "hapsdog-brødudhuler")

Tomaterne udblødes lidt i varmt vand, hvorefter de hakkes groft sammen med hvidløg. Tomat og hvidløg røres nu sammen med salt, peber og basilikum og lidt olie, fyldet proppes ned i hullet i køllestegen, og denne lægges i et ildfast fad, som er smurt med olie. Fadet stilles i køleskabet 3-4 timer, da fyldet virker som en marinade "indefra" midten af kødet.

Derefter pensles let med olie, drysses, med salt, peber og basilikum. Køllestegen intervalsteges, dvs. først ind i varm ovn v. 225 grader i 11 minutter, derefter ud og hvile i samme tid, 11 minutter, hvor køllestegen står uden at være dækket til. Så igen ind i ovnen i 11 minutter, stadig ved 225 grader, og nu skulle den så være færdig. Centrumstemperaturen i køllestegen bør på dette tidspunkt ikke være mere end 50-52 grader. Nu pakkes stegen ind i folie og viskestykker eller lignende og hviler mindst 15 minutter inden der skæres for i meget tynde skiver.

Som tilbehør kan f.eks. serveres flødekartofler med porreringe og evt. en broccolisalat





karakterer:
Opskriften er vist 8560 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu