Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lille køllesteg, fyldt med tomat og hvidløg

Lille køllesteg, fyldt med tomat og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2-3 

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Struds - Diverse struds

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
450 g.køllesteg
40 g.soltørret tomat
2-3 fedhvidløg
 basilikum
 salt
 peber
 lidt olie
 


Opskrift:

En lille køllesteg minder om en mørbrad, den er meget mør og fin i kødstruktur. Lad køllestegen tø' op i køleskab, og inden den er helt optøet laves et hul gennem den, på den lange led, til fyldet. (Dette gøres meget nemt med en "hapsdog-brødudhuler") Tomaterne udblødes lidt i varmt vand, hvorefter de hakkes groft sammen med hvidløg. Tomat og hvidløg røres nu sammen med salt, peber og basilikum og lidt olie, fyldet proppes ned i hullet i køllestegen, og denne lægges i et ildfast fad, som er smurt med olie. Fadet stilles i køleskabet 3-4 timer, da fyldet virker som en marinade "indefra" midten af kødet.

Derefter pensles let med olie, drysses ,med salt, peber og basilikum. Køllestegen intervalsteges, d.v.s. først ind i varm ovn v. 225 grader i 11 minutter, derefter ud og hvile i samme tid, 11 minutter, hvor køllestegen står uden at være dækket til. Så igen ind i ovnen i 11 minutter, stadig ved 225 grader, og nu skulle den så være færdig. Centrumstemperaturen i køllestegen bør på dette tidspunkt ikke være mere end 50-52 grader. Nu pakkes stegen ind i folie og viskestykker el.lgn. og hviler mindst 15 minutter inden der skæres for i meget tynde skiver. Som tilbehør kan f. eks. serveres flødekartofler med porreringe og evt. en broccolisalat




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6255 gange,
og udskrevet 96 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu