skært oksekød af indelår eller tykstegsfilet1 kg. skært oksekød af indelår eller tykstegsfilet
½-1
tsk.½-1 tsk.
peber peber
300
g.
små skalotte- eller perleløg300 g. små skalotte- eller perleløg
vand vand
10-15
g.
smørbolle10-15 g. smørbolle
Opskrift:
Snør evt. kødet til en steg, der er lige tyk over det hele. Gnid den med salt og peber. Sæt et kødtermometer i, så spidsen sidder midt i den tykkeste del.
Anbring kødet i et passende fad og sæt det i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn. Steg til termometeret viser 58-60º, ca. 1 time.
Forkog løgene i 5 min. og pil dem. Læg dem ved siden af kødet, når det har stegt 30 min.
Tag kødet ud, når det er færdigt og lad det trække indpakket i alufolie i ca. 10 min.
Skær det derefter i tynde skiver. Læg dem på serveringsfadet med løg ved siden af.
Skyen kan varmes og evt. spædes med kogevandet fra løgene og serveres til.
Server med gratinerede eller bagte kartofler og evt. lidt salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(27 stemmer)
Opskriften er vist 82175 gange, og udskrevet 1927 gange.
Kommentarer
Erik - 2010-07-29 14:28:25 Sorry - det er ikke en engelsk roast beef. ;)
Dietrich - 2008-03-04 18:05:57 Jeg forbruner altid kødet først og steger det derefter i alufolie, derved forbliver kødet dejlig saftigt. Jeg serverer med hassel bach kartofler og waldorf salat. Lækkert.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider