Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksebøffer med kartoffelflager

Oksebøffer med kartoffelflager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
 Kartofler:
100 g.Karolines gratinerings ost
300 g.groftrevne kartofler
2 spsk.smeltet smør
 friskkværnet peber
 
 Bøffer
25 g.smør
4 skiveroksemørbrad (a ca. 150 g)
1/2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Sauce
20 friske, pillede perleløg (ca. 100 g)
1 dl.oksebouillon
1 1/2 dl.piskefløde
1 1/2 dl.creme fraiche 38%
250 g.fine, frosne ærter
1/2 tsk.friske, hakkede estragonblade
3/4 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Svampe
25 g.smør
300 g.små, hele østershatte eller store østershatte i strimler
1 tsk.balsamico eddike
1/2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 


Opskrift:

Kartoffelflager:
Bland ost og kartofler i en skål. Sæt kartoffelblandingen i små toppe (a ca. 1 1/2 spsk.) på 2 plader med bagepapir. Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter bagningen.

Oksebøffer:
Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce:
Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog panden af. Hæld løg og bouillon i en gryde. Tilsæt fløde og cremefraiche og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. og smag den til.

Svampe:
Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, salt og peber og smag til.

Tips:

Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen, ca. 2 min. ved 250 grader C.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 18008 gange,
og udskrevet 516 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

René A.  -  0000-00-00 00:00:00
6 stjerner ud af 5. Kartoflerne skal have 25 min. ved 165 grader.