Oksebøffer med kartoffelflager

Oksebøffer med kartoffelflager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kartofler:
100 g.Karolines gratinerings ost
300 g.groftrevet kartofler
2 spsk.smeltet smør
 friskkværnet peber
 
 Bøffer
25 g.smør
4 skiveroksemørbrad (a ca. 150 g)
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Sauce
20 friske, pillede perleløg (ca. 100 g)
1 dl.oksebouillon
1.5 dl.piskefløde
1.5 dl.cremefraiche 38%
250 g.fine, frosne ærter
0.5 tsk.friske, hakkede estragonblade
0.75 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Svampe
25 g.smør
300 g.små, hele østershatte eller store østershatte i strimler
1 tsk.balsamicoeddike
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Kartoffelflager:
Bland ost og kartofler i en skål. Sæt kartoffelblandingen i små toppe (a ca. 1 1/2 spsk.) på 2 plader med bagepapir. Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter bagningen.

Oksebøffer:
Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce:
Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog panden af. Hæld løg og bouillon i en gryde. Tilsæt fløde og cremefraiche og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. og smag den til.

Svampe:
Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, salt og peber og smag til.

Tips:

Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen, ca. 2 min. ved 250 grader C.





karakterer:
Opskriften er vist 22910 gange,
og udskrevet 589 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
6 stjerner ud af 5. Kartoflerne skal have 25 min. ved 165 grader.