Buffetspyd

Buffetspyd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Grillspyd - Grillspid

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
24 tyndebambusspyd - ca. 20 cm lange
400 g.kyllingefileter
500 g.svinemørbrad
400 g.oksemørbrad
500 g.frosne, optøede lammemørbrader
900 g.faste blommer
450 g.bacon, 24 skiver
200 g.rødløg i tykke både
 
 Kryddersmør
250 g.smør
0.5 dl.Teriyaki (Sojasauce)
2 spsk.fintrevet citronskal
2 spsk.tørret basilikum
2 tsk.stødt koriander
1 tsk.fint salt
 
3 spsk.rasp
 
 Tilbehør:
600 g.grøn salat
600 g.flutes
 
Opskrift:
Læg spydene i koldt vand i ca. 1/2 time. Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder. Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm). Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker. Del baconskiverne midt over. Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme. Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt). Tag spydene op af vandet og tør dem. Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spydene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg. Stil spydene tildækket i køleskabet.

Kryddersmør:
Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne. Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over. Læg halvdelen af spydene på risten. Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spydene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider. Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spydene i ca. 5 min. Vend spydene og grill dem færdige. Dup resten af spydene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Tips:

Spydene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

Hvis buffetspydene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).





karakterer:
Opskriften er vist 25462 gange,
og udskrevet 427 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu