Oksemørbradsmedaljoner med blommekompot

Oksemørbradsmedaljoner med blommekompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.oksemørbrad
70 g.fois gras
 spinat, frisk og renset
 Fedtnet(fås i delikatesseforretninger
 smør
 salt
 peber
 
 Kompot:
8 grønne blommer
2 løg, hakkede
 jomfruolivenolie
 
 Rødvinssovs:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 løg
1 lille fedhvidløg
 smør
 en halv 40 kr. Chiantivin
 Madlavningsfløde 18 %
 Oscars Kalvebouillon
 maizena
 madkulør
 
Opskrift:
Oksemørbraden skæres i seks skiver á cirka en cm. tykkelse. To af stykkerne vendes lynhurtigt på en brændende varm pande. Spinaten blancheres på en varm pande med masser smør, peber og salt. Fois groisen deles i fire tynde skiver, som vendes på panden MEGET kort tid, da den ellers smelter. (det er jo stort set kun fedt).

Derefter tager du en skive mørbrad, ikke den der har været på panden, lægger nogle stykker spinat oven på stykket, lægger ét stykke fois gras oven på spinaten hvorefter du lægger det stykke der har været på panden ovenpå og gentager med spinat, fois gras, og til sidst det tredje stykke kød. Det gør Du så igen, og du har to mørbradsburgere, som hver især pakkes ind i et stykke fedtnet, som holder lidt sammen på det hele.

Oven skal være 220 grader C med et ildfast fad med vand, hvor du så lægger dine burgere i en gryde, og oven i det ildfaste fad... Lad os bare kalde det et vandbad. Det hele skal have 15-20 minutter afhængig af størrelsen...

Kompot:
Hakket løg og både af blommer vendes kort tid i olivenolie på en varm pande. Løgene må IKKE blive brune, men gerne søbet ind i olivenolie.. Det var den!

Sovsen:
Svits peberfrugt, løg, hvidløg og gulerødder nogle minutter. Hæld lidt over halvdelen af vinen oven i og kog ud til der kun er halvanden/en Deciliter tilbage (det tager cirka en halv time /fyrre minutter) Si grøntsagerne fra, og du har du en fortræffelig fond. Tag halvanden dl. fløde og hæld i. Brug oscar's kalvebouillon til smag og jævn efter smag med maizena. Kulør.

Anret mørbrads "burgerne" oven på et spinatblad med blomme kompot ved siden af hæld en smule sovs oven på kødet og lad der ligge en flot lille pyt midt på tallerkenen garner evt. med lidt persille.


karakterer:
Opskriften er vist 16234 gange,
og udskrevet 244 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu