Cognacmarineret oksemørbrad fra Børkop Vandmølle

Cognacmarineret oksemørbrad fra Børkop Vandmølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 APPELSINLØG:
2 storløg
 lidt vand og smør
4 dl.friskpresset appelsinsaft
0.5 appelsin, den revne skal
 salt
 peber
 
 OKSEMØRBRAD:
700 g.oksemørbrad, afpudset
1 tsk.salt
0.5 spsk.sukker
1 tsk.frisk basilikum
1 bundtpersille, hakket
 friskkværnet peber
2 spsk.sennep
0.5 dl.cognac
 
 
Opskrift:
Appelsinløg:
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. 1/2 time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.

Marineret oksemørbrad:
Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine, mens den endnu er frossen.

Serveres med appelsinløg. En tør rosevin passer godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 68325 gange,
og udskrevet 1307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-30 20:19:14
Lavede denne ret til en festlig aften med mine veninder og den vagte stor begejstring. Jeg havde lagt appelsinfileter fra 3 appelsiner henover løgene - det var super lækkert. Vi fik flere små retter og lækkert brød til - ville nok ikke servere det som en selvstændig ret.

  -   2007-12-27 16:50:27
Man bør ikke bruge frisk krydderurter til at marinere kød i.... ellers god opskrift

  -   2007-12-08 11:54:32
Dette er en oksemørbrads-carpaccio, men det siger overskriften ikke noget om. Og ja - carpaccio er en yderst delikat italiensk specialitet, der spises rå, når ellers det er marineret tilstrækkeligt og skåret i ultratynde skiver. For jer der er skræmte ved tanken, er der kun et at sige: prøv det i praksis!! Eneste fejl her er vel egentlig overskriften, der burde lyde "carpaccio af cognaqmarineret oksemørbrad".

  -   2006-12-04 05:35:28
Den første del lyder meget lækkert, men ellers bliver det rimeligt uhyggeligt!

  -   2005-01-01 01:01:01
Var det muligt at få at vide hvordan den skal steges ????????

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal kødet spises råt?

  -   2005-01-01 01:01:01
skal mørbraden spises rå?? eller hvor lang tid skal den have i ovnen?

  -   2005-01-01 01:01:01
4

  -   2005-01-01 01:01:01
Der står ikke noget om hvor mange pers. det er til.