Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Cognacmarineret oksemørbrad fra Børkop Vandmølle

Cognacmarineret oksemørbrad fra Børkop Vandmølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 APPELSINLØG:
2 storløg
 lidt vand og smør
4 dl.friskpresset appelsinsaft
1/2 appelsin, den revne skal
 salt
 peber
 
 OKSEMØRBRAD:
700 g.oksemørbrad, afpudset
1 tsk.salt
1/2 spsk.sukker
1 tsk.frisk basilikum
1 bundtpersille, hakket
 friskkværnet peber
2 spsk.sennep
1/2 dl.cognac
 
 


Opskrift:

Appelsinløg:
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. 1/2 time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.

Marineret oksemørbrad:
Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke staniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine ~ mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (40 stemmer)

Opskriften er vist 65068 gange,
og udskrevet 1202 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ELISA   -  2019-06-30 20:19:14
Lavede denne ret til en festlig aften med mine veninder og den vagte stor begejstring. Jeg havde lagt appelsinfileter fra 3 appelsiner henover løgene - det var super lækkert. Vi fik flere små retter og lækkert brød til - ville nok ikke servere det som en selvstændig ret.


Kenneth  -  2007-12-27 16:50:27
Man bør ikke bruge frisk krydderurter til at marinere kød i.... ellers god opskrift


sj  -  2007-12-08 11:54:32
Dette er en oksemørbrads-carpaccio, men det siger overskriften ikke noget om. Og ja - carpaccio er en yderst delikat italiensk specialitet, der spises rå, når ellers det er marineret tilstrækkeligt og skåret i ultratynde skiver. For jer der er skræmte ved tanken, er der kun et at sige: prøv det i praksis!! Eneste fejl her er vel egentlig overskriften, der burde lyde "carpaccio af cognaqmarineret oksemørbrad".


Kennet  -  2006-12-04 05:35:28
Den første del lyder meget lækkert, men ellers bliver det rimeligt uhyggeligt!


Flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Var det muligt at få at vide hvordan den skal steges ????????


Birthe  -  0000-00-00 00:00:00
Skal kødet spises råt?


trine  -  0000-00-00 00:00:00
skal mørbraden spises rå?? eller hvor lang tid skal den have i ovnen?


Mester Kokken Kasper! :  -  0000-00-00 00:00:00
4


Tommy  -  0000-00-00 00:00:00
Der står ikke noget om hvor mange pers. det er til.