Ratatouille

Ratatouille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Ratatouille, billede 4 Ratatouille, billede 1 Ratatouille, billede 2 Ratatouille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
300 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
3 dl. Hvidvin, medium 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Timian, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær squashene og auberginen i store terninger og løg og peberfrugter i små tern.

Svits alle grønsagerne i olien i en gryde eller sauterpande.

Kom de flåede tomater og vinen i og tilsæt knuste hvidløgsfed, timian, salt og peber. Lad det snurre under låg i 25-30 min. eller længere, hvis man ønsker grønsagerne kogt til mos.





karakterer:
Opskriften er vist 548430 gange,
og udskrevet 13307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (162 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4515 (1075 kcal)
KJ pr. Pers. 1128 (268 kcal)
Vægt ialt 2107 gram
Vægt pr. Pers. 526 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 214 KJ (51 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-18 14:07:57
Sjovt, som andre landes reste-retter bliver globale hits... :) Jeg kan godt lide denne udgave af retten, fordi den er overskuelig og kan planlægges, men jeg er også vild med de dage, hvor tilberedningen tager 2 timer, fordi vi tømmer grøntsagsskuffen og laver interessant grill-tilbehør :)

  -   2017-03-14 17:17:54
Dejligt og kaloriefattigt tilbehør. Jeg serverer det til stegte kyllingebryster og noget groft brød. Jeg bruger opskriften uændret. Synes, den er supergod, som den er.

  -   2016-07-31 16:36:20
Godt til at komme i pandekager, evt sammen med lidt ost og evt en rest skinke. ( gratineret før servering).

  -   2015-10-18 18:32:41
Der findes jo tusind varianter af denne. Kan man ikke lide vin i maden, så lav den uden ! Boullion i stedet ! Ratatuille er en bonderet, som kan gøres fyrstelig med de rette krydderier. Kun fantasien sætter grænse for hvordan den kan laves.

  -   2015-10-05 19:34:22
Nu kan jeg se, at mange har skrevet om, om dette var tilbehør. Det behøver det altså bestemt ikke være, eftersom det tilsyneladende har en fin fordeling af energi. Husk nu, at jo mindre kød, jo mindre CO2 udslip ;)

  -   2015-09-09 19:38:50
Jeg har lige lavet den uden hvidvin, brugte i stedet 1/2 dl vand. Det blev lækkert, og gav ikke for meget væde. Prøv det 😊

  -   2015-06-30 17:38:15
hvorfor hedder den ratatouille

  -   2015-03-01 19:00:15
og folk der ikke vil have alkohol i deres hvilke muligheder har de ?

  -   2014-03-07 16:51:43
Skøn ret, men skal helt klart suppleres med chili, og/ eller sambal oleg

  -   2013-10-09 20:50:50
ja det kan fryses

  -   2013-09-23 17:48:49
Er retten fryseegnet?

  -   2013-04-02 15:58:09
Brug aldrig rødvin!!!!

  -   2012-08-26 02:09:54
Vil prøve lave en en dag, uden hjælp fra de gamle ;)

  -   2012-08-15 15:54:09
Prøv at tilføje soya og porrer i fine skiver, og på anden dagen kogt pasta skruer samt de plukkede rester af kyllingen. Du vil få en "madpakke", som dine kolleger vil misunde dig. (i øvrigt er det fedtfattigt)

  -   2012-08-14 11:46:24
Prøv at tilsætte soya i stedet for salt og peber. Hvis du mikser det med spagitti skruer (kogte) og plukket kylling, så har du en super frokost i en plastbox på arbejde. Skal den toppes, så tag en grov bolle til. I øvrigt er det slankemad!

  -   2012-05-12 06:11:38
Virkelig lækker, og meget nem at lave og så er der mad til flere måltider hvis man kun er 1 eller 2 :D

  -   2012-02-03 20:42:26
Lækker ret men man skal være nænsom med flåede tomater. Jeg lavede retten til to og hældt en hel dåse. Fejl! En halv dåse er rigelig.

  -   2012-01-10 14:03:38
Jeg tilsatte både gulerødder, en halv porre, samt ca. 250 g champions, alt i skiver. Det smagte dejligt sammen med kyllingebryster.

  -   2011-11-04 18:01:00
Rigtig lækkert, kunne ikke finde aubergine i forretningerne længere, men den er også god uden, med rødvin, som hovedret med lidt brød, hvis man har lyst til noget let. Er netop ved at lave den for anden gang.

  -   2011-07-03 00:17:53
man kunne også sætte tomatsausen i bunden af et ildfast fad. hvor grønsagerne har været på panden, og sætte det ovnpå tomatsausen, og et stykke bagepapir og ind i ovnen til grønsager er gyldene(ca. 15-20 min. ved 180 varmluft.). og det servieres som en lille forret.

  -   2011-06-21 14:22:44
Det smager simpelthen fantastisk. Jeg lavede det til mig selv, så der blev en stort slant som rest. Dagen efter kom jeg lidt mere tomat ved og kogte det op så det blev som en slags suppe. Fantastisk!

  -   2011-06-02 20:40:01
Prøv evt. at lave lasange med ratatouille. Brug Grøntsagerne istedet for kødsovs, perfekt ret til det ikke-kød-konsumerende folk. Du vil ikke blive skuffet!!

  -   2011-04-01 10:29:12
det er bedre at tilsætte et glas rødvin, lade det reducere og så tilsætte de flåede tomater og ikke dåsetomat. lammekød er glimrende til.

  -   2010-08-06 18:47:46
Smager fantastisk!! Fuldte opskriften og det er en ret der vil blive lavet flere gange. Tak for den!!!

  -   2010-04-06 14:45:11
fiffet med hvidvinseddike er godt, da jeg sjældent har vin stående. Men efter min mening er 1dl lige i overkanten. Jeg fandt at 075dl passer bedre.

  -   2009-10-03 12:44:11
Hej alle sammen Jeg har lige lavet den her ret på kokkeskolen sammen med en ven til mange mange mennesker. hvad der angår snittning af grønsagerne de skal være i 1x1 cm og auberginen bør skæres på langs og krydres med salt og hvidløg så kan man til sætte den senere

  -   2008-12-13 18:10:39
WHAT! Det her er den bedste opskrift jeg nogensinde har set, på ratatouille... det fås ganske enkelt ikke bedre, end ikke på en restaurante! Jeg ved godt at det kommer an på hvem der laver det, men næsten intet kan ødelægge denne her ret !

  -   2008-11-28 18:13:24
man kan også komme champion og ca 5 blade frisk rosmarin i, det giver lige det sidste i smagen..

  -   2008-08-02 15:37:12
det er oss rigtig lækkert med oksesteg, fik jeg en dag på mit arbejde(restaurant) så kunne godt anbefales...:)

  -   2008-06-06 09:50:40
I LOVE IT! Det smager vildt godt... jeg tror det er den bedste ratatouille jeg har smagt! (og den eneste) Man ka' spise det til meget, men det er rigtigt den er bedst til stegt kylling... Det er sååå lækkert.

  -   2008-05-12 21:38:24
Jeg fulgte rådet vedr. gulerødder og det må siges, at være den bedste ratatouille jeg nogensinde har fremstillet.

  -   2008-02-27 18:44:29
Til Søren... Dette er jo et tilbehør ikke et helt måltid.

  -   2008-02-27 17:21:32
Hvor er kødet??? Det der kan man da ikke blive mæt af, selvom ingredienserne i sig selv er meget lækre!

  -   2007-12-31 11:18:15
det er en vildt lækker ret, som går helt fantastisk til stegt kylling. der er en del saft, som det er synd at smide ud. det er godt som dyppelse til brød. hvis man ikke er så vild med squash, kan man bare komme mere aubergine i. ELSKER DET!!!

  -   2007-11-10 17:38:25
et lille fif: i stedet for at bruge tre dl. hvidvin, kan man bruge én dl. hvidvinsedike fortyndet med to dl. vand. smager vildt godt!

  -   2006-12-19 00:31:08
Glemt og skrive at det var tilbehøret

  -   2006-12-19 00:29:30
Stegte kartofler med en paneret kottelet smager godt .

  -   2005-01-01 01:01:01
Opskriften på Ratatouille er virkelig god. Har lavet den, hvor der også var tilsat gulerødder i skiver. Det er flot farvemæssigt at se på. Tiden passer. Det er synd at lade retten koge til mos synes jeg. Er velegnet, så man sparer sovsen, så på den måde er det fedtfattigt som tilbehør.