Varme hveder (Mikroovn)

Varme hveder (Mikroovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær, frisk
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel med sukker og salt i en glasskål. Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen. Rør gæren glat med halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i og hæld det i skålen. Rør dejen sammen. Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig. * Hæv dejen i mikroovnen * Stil dejen i ovnen. * Mikrobølg ved 1000 Watt i 20 sekunder.

Del dejen i 12 stykker, og tril til boller. Sæt bollerne tæt sammen i en lille bradepande (22x31 cm) foret med bagepapir. Det er vigtigt, at bollerne ligger tæt, så de får den firkantet facon. Stil bradepanden på den høje rist i ovnen. Efterhæv brødet i 10 min. Bag hvederne på 200 grader C varmluft i 30 min Afkøles på rist.

Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den over-skårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (14 stemmer)

Opskriften er vist 49294 gange,
og udskrevet 834 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11002 (2619 kcal)
KJ pr. stk. 916 (218 kcal)
Vægt ialt 957 gram
Vægt pr. stk. 79 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1149 KJ (273 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Else  -  2007-05-03 14:39:59
fin opskrift.. bagte dem dog kun i 20 min. idet de jo skal ristes også..

Mie  -  0000-00-00 00:00:00
Det med at man kan hæve i mikroovnen er ikke helt korrekt, men man "aktiverer" gæren, således at den kan arbejde effektivt med det samme i de 10 minutters efter hævetid! Bare pas på med ikke at give dem for meget varme, over ca.37 grader, for så dør gæren! hvis du vil læse mere om gæren kan du søge på saccharamyces cerevisiaesom er det korrekte navn for gær!

Kille B  -  0000-00-00 00:00:00
Tænk, at man kan hæve i mikroovnen! Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan det hænger sammen?

pia  -  0000-00-00 00:00:00
Super go'e. Jeg tilsatte en smule kardemomme og holdt lidt af vandet tilbage

christina  -  0000-00-00 00:00:00
de er en kanon opskrift