Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Risengrød (Mikroovn)

Risengrød (Mikroovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Risengrød (Mikroovn), billede 4 Risengrød (Mikroovn), billede 1 Risengrød (Mikroovn), billede 2 Risengrød (Mikroovn), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Kom ris og mælk i en skål, stor nok til at mælken ikke koger over.

Dæk til (men med lufthuller) og bring det i kog på fuld effekt 5 min.

Fortsæt på halv effekt i 16 min. (husk at røre)

Serveres med kanelsukker og smør.

Tips:

Varier tiden efter om din grød skal være tyk eller tynd.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risengrød



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (89 stemmer)

Opskriften er vist 192568 gange,
og udskrevet 3099 gange.


Energi:
KJ total 2158 (513 kcal)
KJ pr. Pers. 2158 (513 kcal)
Vægt ialt 390 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 553 KJ (131 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 22.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bodil  -  2017-12-20 18:03:37
Det er super godt at lave risengrød i micro ovn. Det brænder ikke. Men lav små portioner, så er det nemmest at styre. Jeg skulle lave til 15, lavede det i tre skåle, så kan man hele tiden skifte, og det er aldrig kogt over for mig.


Pernille  -  2016-12-26 16:30:16
Det er fint nok, I skriver, man skal huske at røre i de 16 min. Men hælder man alt mælken ved, koger det altså bare over & så koger det tørt i resten af tiden!! Så man skal tilsætte mælken gradvist & evt. mere end der står. Det er fuldstændigt ligegyldigt, hvor stor skålen er. Jeg har lavet det med mange skåle. Jeg ved ikke, hvor man kan få det mikro-ovns-film henne... Jeg kan ikke finde det nogen steder.


Topper  -  2013-11-29 00:26:43
Måske man skulle tage højte for at vi ikke alle har en microovn fra 1991! ødelagt aftensmad for to studerende på budget :-/ lidt Røvtur


Mæh  -  2013-04-24 19:31:11
Fungerer slet ikke - risene er hårde og det er SLET ikke ligesom den gode gamle risengrød.. Virkelig skuffet :(


old  -  2013-02-28 14:36:40
ehh.. mælk+ris+salt -> alm opkog og omrørekog i 3-4 min Gryde af komfur Gryde ind i seng (høkasse) 1 time til pjank... gryde på konfur opkog servering -nb -risengrød kan fryses :p


nat  -  2012-06-20 20:57:58
dovenskab længe leve...........


Arne  -  2012-02-15 23:03:13
ALDRIG igen, først da jeg satte ovnen på 20% effekt slap jeg for at det hele tiden kogte over. Microovnen måtte rengøres 3 gange for ris og mælk. På den gammeldags måde kunne jeg sætte gryden over, koge op og lade simre mens jeg lavede nogetandet, med micrommetoden skal man hele tiden vogte på grøden. NEVER AGAIN!


Randi  -  2011-03-14 17:43:43
Rigtig god opskrift.......kan varmt anbefales.....uhmmmm :o)


  -  2010-12-23 17:40:55
fuld styrke men mere end fem min, tag ud og rør hvert 5. min, når det har kogt, sæt den på halv styrke, giv 10 min. tag ud og rør, giv 10 min. mere tag ud og rør, måske skal den have lidt mere. 2 l.mælk til ca 6-7 dc mælk


Ina  -  2010-09-29 14:00:19
Helt klart enig i at der bør stå hvilken effekt man har lavet opskriften til. Når min veninde laver mikroovnsrisengrød, så er det også på fuld effekt, men hun har enten brugt en ovn hun har arvet (gammel, har mistet noget af effekten) eller en kollegiemikroovn, som jeg ikke har tålmodighed til. Hvis der står en effekt kan de fleste finde ud af at skrue ned for effekten eller tiden, hvis deres ovns effekt er for høj, eller skrue op for tiden, hvis effekten er for lav. Desuden er jeg meget interesseret i at vide hvor stor en skål der er stor nok er. Jeg ved godt mælkemad vokser i mikroovnen, men er det til dobbelt eller tredobbelt størrelse? Jeg synes der er rigtig svært at lave mælkemad i mikroovnen, men det smager virkelig godt, så jeg håber på lidt hjælp.


Aben  -  2009-07-03 11:02:39
opskriften er god, men man mangler lidt mere "viden" så man ved hvad den skal stå på.. jeg gættede mig frem og endte med at alt mælken var kogt væk så jeg var nødt til at tilsætte mere mælk. men den smager meget god!


SOFIE  -  2009-03-20 14:42:35
hvad skal den dækkes til meD?!


Sofie  -  2009-03-20 14:33:20
hvordan styre man så om den er på lav eller høj "effekt"?


Per  -  2008-11-14 19:15:21
Jeg har lige afprøvet opskriften i en 850W microovn. Til slut i de 5 minutter nåede den lige at koge over, dog ikke meget. Efter de næste 16 minutter ved halv effekt var mælken kogt væk så der næsten kun var ris tilbage, og måtte tilsætte min 1 dl. ekstra mælk og yderligere tid i ovnen og risene var stadig lidt hårde.


Bettina  -  2008-01-31 18:18:20
Jeg har lige prøvet denne opskrift, og det viser sig i sidste ende at det nok havde været hurtigere for mig og lave den på komfuret. nogle flere detaljer ville hjælpe enormt her.


Martin  -  2007-11-22 10:07:54
Skal der noget over? eller skal man bare kører uden noget.


Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg giver Charlotte ret, det er ret svært det der med effekten...


mobra  -  0000-00-00 00:00:00
Tips jeg selv har brugt i mange år: sæt en træ-grydeske i skålen. Den "sætter sig i et hjørne af ovnen og sørger for stadig omrøring (naturligvis, hvis der er en drejetallerken)


Aage  -  0000-00-00 00:00:00
Bliver grøden tyndere når man nedsætter tiden?


cj  -  0000-00-00 00:00:00
5 min er lige i overkanten ved 900 W, 4 min burde være nok....


chefkokken  -  0000-00-00 00:00:00
det er en god opskrift hvis man ikke vilo vente 50 min på en hel gryde risengrød... mums mums


Louise  -  0000-00-00 00:00:00
husk lige lidt salt INDEN servering!!!


Thomas  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift til en person. Jeg bruger 800 W. Det går fint!


Hans  -  0000-00-00 00:00:00
der skal bruges lav effekt max. 500


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Måske skulle der stå noget om mikroovnens effekt (min er højst på 500)...., Jeg forventer at der er tale om en mikroovn med 800 - 1000 i effekt ?