Kom ris, mælk og salt i en skål, vi bruger en 2-3 liter skål.
Dæk til wita wrap prik nogle lufthuller og bring det i kog på fuld effekt (900 W) 5 minutter.
Rør godt rundt og fortsæt på 50% 450 W i 16 minutter rør rundt hver 4-5 minutter.
Bliver grøden for fast så giv den lidt ekstra mælk og giv den så et lille "opkog" i mikroovnen.
Serveres med kanelsukker og smør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.4
(90 stemmer)
Opskriften er vist 207933 gange, og udskrevet 3220 gange.
Energi:
KJ total 2158 (513 kcal)
KJ pr. Pers. 2158 (513 kcal)
Vægt ialt 390 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 553 KJ (131 kcal) Protein 4.1 gram Fedt 3.0 gram Kulhydrat 22.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Bodil - 2017-12-20 18:03:37 Det er super godt at lave risengrød i micro ovn. Det brænder ikke. Men lav små portioner, så er det nemmest at styre. Jeg skulle lave til 15, lavede det i tre skåle, så kan man hele tiden skifte, og det er aldrig kogt over for mig.
old - 2013-02-28 14:36:40 ehh.. mælk+ris+salt -> alm opkog og omrørekog i 3-4 min
Gryde af komfur
Gryde ind i seng (høkasse)
1 time til pjank...
gryde på konfur
opkog
servering
-nb -risengrød kan fryses :p
Randi - 2011-03-14 17:43:43 Rigtig god opskrift.......kan varmt anbefales.....uhmmmm :o)
mobra - 0000-00-00 00:00:00 Tips jeg selv har brugt i mange år: sæt en træ-grydeske i skålen. Den "sætter sig i et hjørne af ovnen og sørger for stadig omrøring (naturligvis, hvis der er en drejetallerken)
chefkokken - 0000-00-00 00:00:00 det er en god opskrift hvis man ikke vilo vente 50 min på en hel gryde risengrød... mums mums
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider