Strauss kager

Strauss kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 14 stk.
KonditoriRet : Konditori - Flødeskumskager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Strauss kager, billede 4 Strauss kager, billede 1 Strauss kager, billede 2 Strauss kager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Makronbunde:
70 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
15 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
120 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
10 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
200 gram Nougat, blød
100 gram Palmin
   
Opskrift:
Makronbunde:
Hak mandlerne fint. Pisk æggehviderne stive med sukker, fold forsigtigt de finthakkede mandler og flormelis i.

Put massen i en sprøjtepose og sprøjt aflange stænger 10x4 cm. eller små runde cirkler ca. 7 cm. i diameter.

Bag dem i ca. 30 minutter ved 125 grader C. alm. ovn.
Makronen skal være blød indeni, men sprukken udenpå når den tages ud af ovnen. Hvis du ønsker mere sprød bund kan de gives dobbelt tid ved samme temperatur.

Hvis bundene sider fast på bagepapiret kan de tørres med en fugtig klud underneden.


Makronbundene smøres med hindbær eller abrikosmarmelade.

Piskefløden piskes stiv og sprøjtes på kagerne, hvis runde skal det sprøjtes op i en top.

Overtrækkes med smeltet nougat rørt op med palmin.


karakterer:
Opskriften er vist 26517 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27258 (6490 kcal)
KJ pr. stk. 1947 (463 kcal)
Vægt ialt 1595 gram
Vægt pr. stk. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1709 KJ (406 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 36.3 gram
Kulhydrat 18.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-12-03 15:43:27
Vi smelter nougat og palmin over vandbad og lader det køle noget ned igen dog uden det stivner. Kagerne med flødeskum 5 minutter i fryseren og så 1 af gangen på rist over en skål hvor vi forsigtigt hælder nougat. Herefter tilbage 5 minutter i fryseren. Fortsæt på denne måde til der ikke er mere nougat vi gør det 2 gange.