Strauss kager

Strauss kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 14 stk.

KonditoriRet : Konditori - Flødeskumskager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Strauss kager, billede 4 Strauss kager, billede 1 Strauss kager, billede 2 Strauss kager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Makronbunde:
70 g.mandler, smuttede
3 æggehvide
15 g.sukker
120 g.flormelis
 
 hindbærmarmelade
 
10 dl.piskefløde
 
200 g.nougat
100 g.palmin
 
Opskrift:
Makronbunde:
Hak mandlerne fint. Pisk æggehviderne stive med sukker, fold forsigtigt de finthakkede mandler og flormelis i.

Put massen i en sprøjtepose og sprøjt aflange stænger 10x4 cm. eller små runde cirkler ca. 7 cm. i diameter.

Bag dem i ca. 30 minutter ved 125 grader C. alm. ovn.
Makronen skal være blød indeni, men sprukken udenpå når den tages ud af ovnen. Hvis du ønsker mere sprød bund kan de gives dobbelt tid ved samme temperatur.

Hvis bundene sider fast på bagepapiret kan de tørres med en fugtig klud underneden.


Makronbundene smøres med hindbær eller abrikosmarmelade.

Piskefløden piskes stiv og sprøjtes på kagerne, hvis runde skal det sprøjtes op i en top.

Overtrækkes med smeltet nougat rørt op med palmin.


karakterer:
Opskriften er vist 22099 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-12-03 15:43:27
Vi smelter nougat og palmin over vandbad og lader det køle noget ned igen dog uden det stivner. Kagerne med flødeskum 5 minutter i fryseren og så 1 af gangen på rist over en skål hvor vi forsigtigt hælder nougat. Herefter tilbage 5 minutter i fryseren. Fortsæt på denne måde til der ikke er mere nougat vi gør det 2 gange.