Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillede caribiske koteletter med rødbede-pæresalsa

Grillede caribiske koteletter med rødbede-pæresalsa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter - Koteletter - kotelet

Oprindelsesland : Caribien

CaribienIndsendt :





Ingredienser:
 Jerk:
1 spsk.sort peber
1 spsk.allehånde
1 spsk.korianderfrø
1 spsk.salt
2 tsk.tørret timian
1 tsk.tørret salvie
1/2 tsk.muskatnød
1 løg, finthakket
2 fedhvidløg, finthakket
1 frisk fintsnittet stærk chili (fx habanero)
 Saft af 1/2 citron
 
4 svinekoteletter
 
 salsa
2 faste clara frijs pærer i tynde både
300 gkogte rødbeder i mundrette stykker
50 g.løg, i tynde strimler
2 spsk.hakket frisk koriander eller persille
 evt. 25 g cashewnødder eller mandelsplitter
 Saft af 2 lime
3 spsk.olivenolie
20 brombær
1 tsk.sukker
1 spsk.Jerk
 


Opskrift:

Jerk:
Stød peber, allehånde og koriander i en morter – det må ikke blive alt for fint. Bland med de øvrige ingredienser. Tag 1 spsk fra til salsaen.

Gnid Jerk godt ind i koteletterne og lad dem trække et par timer.

Grill koteletterne over trækul eller under ovnens grill, ca. 4 min. på hver side. Lad dem trække lidt inden de skæres i skiver på skrå og anrettes som en roset på 4 tallerkner.

Server med rødebede-pæresalsa og ovnstegte kartofler, ris eller brød.


Rødbede-pæresalsa:
Mos brombærrene lidt med en gaffel og bland så alle ingredienserne og lad dem trække 1/2 time eller mere før salsaen serveres. Smag evt. til med salt, sukker og friskkværnet peber

Tips:

Koteletterne kan erstattes med kyllingefileter, grilltiden bliver så en smule kortere.

Jerk er en caribisk krydderiblanding, der oprindelig blev brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det. I dag er der opstået en kulinarisk trend i Caribien omkring jerk, så det bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsaer, som krydderi i gryderetter og som panering på løgringe og kartoffelbåde der frituresteges. Her bliver krydderblandingen lavet med friske løg og citronsaft og dels gnubbet ind i svinekoteletter og dels brugt som krydderi i en pæredansk salsa




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 20223 gange,
og udskrevet 643 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu