Græsk grillet kotelet

Græsk grillet kotelet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk grillet kotelet, billede 4 Græsk grillet kotelet, billede 1 Græsk grillet kotelet, billede 2 Græsk grillet kotelet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 nakkekotelet, 1.5 cm tyk
4 fedhvidløg
4 spsk.citronsaft
4 spsk.olivenolie
8 bladeSalvie, frisk eller 1 tsk. tørret salvie
 salt
 peber
 
4 dl.yoghurt
1 agurk
1 fedhvidløg
0.5 tsk.tørret oregano
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
4 tomat
4 lilleløg
400 g.landbrød
 
Opskrift:
Læg kødet i en marinade bestående af knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og hakket salvie i 1-12 timer i køleskabet.

Afdryp yoghurten 1/2-1 time i et kaffefilter. Skræl og riv agurken groft. Pres væden af. Rør yoghurt, hvidløg og agurk sammen og smag til med oregano, salt og peber.

Krydr koteletterne med peber og steg den på en grillpande ved kraftig varme 4-5 minutter på hver side eller brun den på en almindelig pande 1 minut ved kraftig varme. Lad den stege færdig ca. 5 minutter på hver side ved middel varme. Krydr med salt og lad koteletten hvile nogle minutter inden serveringen.

Anret tomatskiver på tallerkenen og drys med hakket løg.





karakterer:
Opskriften er vist 73821 gange,
og udskrevet 1172 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (175 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-03 16:24:10
Smager genialt...