Hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Bær - Hyldebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyldebærsuppe, billede 4 Hyldebærsuppe, billede 1 Hyldebærsuppe, billede 2 Hyldebærsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Hyldebær, friske
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
2 Nelliker, hele
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2 spsk. Jævning
   
Opskrift:
Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort, æblerne skæres i både.

Bær, æblebåde, vand og krydderier koges sagte under låg 20 minutter.

Saften sies fra, koges op og sødes efter smag, koger 3-5 minutter, skummes evt.

Ideal jævningen røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i under omrøring. Suppen gives et opkog.

Tips:

Serveres med knuste tvebaker, ristede havregryn eller franskbrødsterninger, æblebåde eller melboller kogt med i suppen 3-5 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 275250 gange,
og udskrevet 6794 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (113 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5167 (1230 kcal)
KJ pr. Pers. 1291 (307 kcal)
Vægt ialt 2910 gram
Vægt pr. Pers. 727 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 177 KJ (42 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-08-25 15:51:27
Syntes det er en super dejlig suppe, lige en lille ting jeg syntes at der i opskriften skal skrive at der skal jævnes kartoffel mel, der er stor forskel om den jævnes med kartoffelmel eller maizena mel :)

  -   2016-08-29 11:43:21
kan den fryses, eller kan den gemmes på flasker med lidt atamon i, til senere brug.

  -   2016-08-28 18:14:04
Må det fryses?

  -   2014-10-09 19:53:35
Den er fantastisk! Selv de skeptiske og ellers kræsne unger skulle have to portioner! Den smager lidt af jul og sød hygge!

  -   2013-05-16 14:09:16
prøv også at komme kold rismelsgrød i det er bare nams

  -   2012-10-04 22:12:41
Jævning af kartoffelmel måske?

  -   2011-02-15 18:09:37
Det smager dejligt, men kog ALDRIG melboller, så er det hele ødelagt

  -   2011-02-15 17:41:27
Smager også rigtig godt med sago gryn og pære. Pærene kan ikke koge ud, så de er kun bløde.

  -   2010-09-28 14:16:41
Jeg tænker altid på min farmor ved denne suppe.. Jeg ligger med halsbetændelse og nu er det tid til hyldsbærsuppe,så jeg kan blive rask.

  -   2009-09-18 14:06:25
Jeg laver den altid, med kun Hyldebære, sukker, kanel og nelliker - så smager den af rigtig efterår, og som varmen kommer op igennem tæerne, kan man mærke at JULEN nærmer sig - Mums.

  -   2009-09-07 10:15:31
Prøv også hyldebærsuppen med en klat kold risengrød. Uhm.. det smager også godt.

  -   2007-11-05 18:27:22
mmh den er bare god!! :p

  -   2007-09-11 08:47:45
Hyldebærsuppe med hvide boller i

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager også rigtig lækkert med fløjelsgrød til: 1 æg piskes i en gang rismelsgrød, hvorefter der tilsættes rasp. Det er en af mine livretter.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lavede kun suppen af vand, hyldebær, sukker og æbler og den blev super god :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilbehør: rester af kold risengrød fra dagen før. Mødet med den varme hyldebærsuppe - himmelsk.