Citronfromage 03

Citronfromage 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Citronfromage 03, billede 4 Citronfromage 03, billede 1 Citronfromage 03, billede 2 Citronfromage 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
6 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Opskrift:
Husblasen udblødes og smeltes i citronsaften.

Æggeblommerne røres hvide med sukker og citronskal. Derefter tilsættes den smeltede husblas og tilsidst de stivpiskede hvider.

Røres forsigtigt, til fromagen begynder at stivne, da ophældes.

Den og kan ved anretningen pyntes med flødeskum.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Citronfromage

karakterer:
Opskriften er vist 111278 gange,
og udskrevet 1801 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3374 (803 kcal)
KJ pr. Pers. 843 (200 kcal)
Vægt ialt 483 gram
Vægt pr. Pers. 120 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 698 KJ (166 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 23.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lærke  -  2022-04-17 15:12:29
Fremragende opskrift på klassisk citronfromage. Kommentarerne tyder på, at nogle har svært ved at styre husblas, så jeg tillader mig at komme med det råd, jeg fik i husgerning som helt ung - når man luner (og kun luner) væsken til husblas, så skal man kunne røre husblassen ud i væsken med sine fingre - varmere skal det ikke være. Så kan blommerne tilsættes lidt efter lidt til citronsaften, så den køler gradvist (omvendt kan give 'tråde' i fromagen), og så burde den allerede være kold nok til at blive vendt sammen med hviderne uden at skille. Er husblassen og saften for varm, når hviderne vendes i, skiller den.

Betina  -  2017-10-25 19:40:37
Min gamle onkel, som var uddannet kok, holdte altid på, at en god fromage kun skal have flødeskum på toppen og ikke i selve fromagen. Denne her er lækker og luftig og absolut en opskrift jeg vil bruge igen. Havde min onkel levet og havde han smagt den, er jeg sikker på at han vil give mig ret.

Vibeke  -  2015-10-18 09:48:40
Jeg bruger lime i stedet for citron.- ca. 3 dl. Og den skal være MEGET syrlig Jeg bruger så 3 husblas mere. Er i tvivl om jeg også skal beuge 1 æggehvide mere !

Henrik  -  2015-03-07 17:25:23
Denne opskrift er en der ligner den som min familie har brugt i årevis, den er simpel og nem, og lækker fordi den ikke virker ulækker. For mange år siden gik jeg på bageriskolen i Hillerød (efteråret 1994), og lavede denne citronfromage uden fløde, jeg fik 13 i smag og konsistens. Faktisk var der flere bagermestre der fik opskriften fordi den er ekstrem frisk. Min opskrift er dog med lidt mere sukker. I min optik skal der ikke alkohol i en citronfromage.

Vibeke  -  2012-06-21 11:19:07
Læs lige denne opskrift godt igennem igennem. Hvad med citronsaften, og selve fremgagsmåden - den må da kunne tekstes så ALLE kan forstå hvad der menes: ...., da ophældes .... Den kan og ved anretning....

zita egebjerg  -  2010-08-18 09:48:32
skønt med en opskrift uden fløde, glæder mig til at prøve den.

mona  -  2007-03-17 14:39:12
rigtig god opskrift men måske lidt slap i smagen hvis man skal have citronfromage skal den da smage af citron så kommer saften af 3 store citroner men så 2 ekstra blade husblas

carina  -  0000-00-00 00:00:00
har ikke prøvet den indnu men kan godt forstille mig at med 2 citroner at den bliver for syrlig

iris  -  0000-00-00 00:00:00
jeg glemte min kommentar om saft af 2 citroner, hold da op så bliver den meget syrlig den fromage, saften af en citron er mere end nok, men revet skal er fint, husk de pasteuriserede æg-g

iris  -  0000-00-00 00:00:00
dårlig opskrift , hvis ikke man lige ved hvordsn man blander ingredienserne, lidt flødeskum er osse godt , samt et skvæt rom eller dessertvin.