Lammekølle a la provencale i lergryde

Lammekølle a la provencale i lergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :
Lammekølle a la provencale i lergryde, billede 4 Lammekølle a la provencale i lergryde, billede 1 Lammekølle a la provencale i lergryde, billede 2 Lammekølle a la provencale i lergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
1500 g.kartofler
2 bdt.persille
3 fedhvidløg
7.5 dl.hønsebouillon
 spændende krydderier
 salt
 peber
 smør
 
 grøntsager, frit valg, alt skåret i små stykker, men ikke itu:
 
 porrer
 gulerødder
 champignon
 selleri
 
Opskrift:
Lergryden stilles i vand 1 time før brug, det er vigtigt!

Den tørres af og smør gnides på indersiden. Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og persille samt salt og peber. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 3 mm. De lægges taglagt i bunden af gryden.

Udover dem væltes masser af hakket persille og mere hvidløg. Ovenpå lægges lammekøllen med ydersiden opad.

De småtskårne grøntsager spredes ovenpå og bouillonen hældes over. Låget kommes på og gryden sættes i ovnen og den skal stege ca. 2 timer ved 250 grader C. alm. ovn.

Der behøves ikke anden sauce til end den bouillon, der er mellem grøntsagerne, den skal blot koges lidt ind.


karakterer:
Opskriften er vist 49152 gange,
og udskrevet 1483 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Henrik   -  2012-12-30 13:36:37
det hedder ikke en lergryde, men en stegeso. :-)Ellers en rigtig lækker opskrift

Per  -  2010-05-01 13:08:56
En lammekølle ligger som regelt på 1500 gram, så det har vi skrevet ind i opskriften, men det må havde været en meget stor lergryde som indsenderen har brugt hvis der også skal være plads til grønsager. Vi undlod grønsagerne og kogte dem ved siden af, retten var rigtig nem og smagte rigtig godt.

hellebo  -  2008-03-11 15:40:19
det ville være rart hvis der var angiver hvor mange personer retten er beregnet til.

inge  -  2007-12-04 22:05:40
Meget lækker og krydret. Jeg udbenede og snørede køllen og lagde den på kartoflerne, som jeg havde suppleret med løgskiver. Fin idé med de småtskårne grønsager og persillen. Fin og let gæstemad. 10 point. Inge.