Hvid chokolademousse med jordbærpuré
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Rør æggeblommerne i chokolademassen sammen med rommen. Pisk fløden stiv. Rør først lidt af flødeskummet i og vend så resten i. Stil moussen koldt et par timer. Jordbærpure: Skyl og nip jordbærrene. Kom dem i en blender sammen med lidt sukker og blend til en jævn puré. Fordel lidt jordbærpuré på tallerkener og form moussen som æg og læg et par æg i midten af hver portion. |
|
Opskriften er vist 127692 gange,
og udskrevet 3677 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (58 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-01-19 13:00:31 Kan man lave denne idag og sætte den i køleskabet til imorgen? Eller bliver det dumt? Køkkenmis - 2014-01-26 17:56:43 jeg synes ikke den er så mousse agtig, der er ikke meget luft i den på trods af at det chokolademassen og flødeskum met blev vendt sammen af to omgange... smagen er okay, anbefaler dog ikke at bruge Stroh 80' til denne dessert da alkoholen klart skinner igennem... Hvis man er til søde desserter vil man elske denne... Camille 13 år:-) - 2013-09-14 07:21:00 Super god mousse!! Jeg lavede den i potionsglas med råsyltede brombær og glas karamel. Det kan godt anbefales! :D anonym - 2013-06-11 19:59:04 Jeg var så dum at hælde blommerne i mens chokoladen var for varm, hvilket i første omgang resulterede i rørøg, senere hen noget der lignede dej til vandbaggelser. Følte mig så dum, for jeg VED godt at det vil ske. Troede at den var ødelagt, men valgte alligevel at prøve at vende fløden i, da jeg tænkte at man lige så godt kunne prøve. Af en eller anden grund fik jeg rørt den underlige masse ud, og har nu en okay glat masse stående i køleskabet - Venter spændt på at se hvordan det går! Emma - 2013-05-30 11:20:53 Hvidens proteiner koagulerer ved 60-62 °C, og blommens ved 65-67 °C Dette vil sige at hvis du hælder æggeblommerne i for varm chokolade bliver det grynet. Just for a fact. Skal lave denne dessert når jeg kommer hjem i dag og jeg glæder mig! :) MP - 2013-02-23 13:54:53 Ja man kan nemt lave den dagen før det gør jeg altid for den har godt af at stå ;) anonym - 2012-10-15 18:02:02 Kan man lave den dagen før? er lidt tidspresset på dagen jeg skal bruge den nemlig (: Kirsten Skov - 2012-08-13 18:02:03 Jeg laver den som svanedesset. Laver 2 taller med smeltet is chokolade på et bagepapir, laver "vinger" finder blade renser dem, lægger hvid chokolade på hvert blad .. Vinger og 2 taller i fryseren. Bruger ikke jordbær men kiwi .. Anretning: en skefuld med kiwi røres på tallerken som bund... Derpå et "æg" af hvis mousse, som et æg , laves med en spiseske, som lægges på kiwi, vinger og 2 tal sættes på " æg" og derefter serves som " kirstens svanedessert. Og du vil blive kåret som aftenens lokkende værtinde... MP. - 2012-07-19 20:59:04 SÅ lækker til jer der ikke er så vild med alkohol man kan ikke smage det og chokolademoussen er ikke det samme uden rom bare put lidt mindre i så kan børn også spise af den:) MP. - 2012-07-19 17:59:20 kan man bruge mørk rom og så bare tage lidt mindre ... - 2012-03-15 17:10:22 MUMS!!! Fik gæster på besøg og fandt denne her opskrift! det gik fandtastisk. Der var et lille problem og det var at chokoladen nået at størkne i bunden men det gjorde heldigvis ikke noget.. Nu får snart gæster og jeg laver den igen :D anonym - 2011-12-01 09:17:45 Super dessert, får mange roser hver gang jeg har lavet den:o) anonym - 2011-07-07 08:55:45 Det var ingen ubetinget succes.... Den var afsindigt sød og konsistensen blev mere som en lidt tyk råcreme. Næste gang prøver jeg nok bare med en traditionel chokolademousse. K - 2011-05-27 15:34:57 jeg synes den smagte fint, men den chokolade jeg købte var billig og smagte for meget af vanilje. Derfor kan det anbefales at købe en ordentlig chokolade! Jeg kan absolut anbefale jordbærpuréen, den var super lækker og god til at bryde det helt søde! Henrik - 2011-04-30 14:58:27 Jeg bruger Jamaica rom, det syntes jeg giver bedre smag. Kan også laves med en god rom essens, men det er ikke helt det samme. Bliver lidt mere luftig med piskede æggehvider. siimii - 2011-04-18 19:37:10 Hvad for noget rom er bedst at bruge ? anonym - 2011-03-09 19:53:49 Super dejlig dessert og nem at lave - også for mig, som sjældent laver mad. Det var første gang og SÅ vellykket. Anna - 2010-12-22 18:10:23 Kan man undladen rom? Christina - 2010-11-24 12:19:25 Lavede denne dessert til min tøse-fødselsdag, og den var et HIT! Absolut ikke sidste gang, at jeg laver den... (Brugte god chokolade fra Frelsens) kirsten - 2010-11-11 08:16:44 Vi laver denne fantastiske mouse i en noget lettere udgave, ved at skifte stiftpisket fløde ud med stiftpisket æggehvide. Det er ikke ringe.. Brug 4 bægre past. æggehvider. Sovsen er så en pose blendede hindbær UDEN tilsætning af sukker NB - 2010-09-03 22:06:59 Den vigtigste ting er at huske at chokoladen i smeltnings "processen" helst ikke skal have en temperatur på over ca. 40 grader, og 30-35 højst når æggene vendes i :) kathrine - 2010-08-08 15:35:17 perfekt... total lækkert. anonym - 2010-05-26 14:05:23 kan man undlade rom, da man ikke er til alkohol?? Lotte - 2010-05-09 09:38:51 Ikk' for noget.. Mousse skal være blød og cremet.. Og hvis den bliver grynet er det fordi at du har pisket fløden for stiv, faktisk skal den være rigtig blød, og fuldstændig cremet.... Og brug dog endelig en kvalitetschokolade fx. Valrhona Manjari! mille16 - 2010-04-27 18:28:00 Per: det er fordi du har pisket flødeskummet for stift.. det skal piskes så det har en blød cremet konsistens. julle - 2010-04-17 17:41:59 Den så så god ud. Den kiksede desværre også for mig, var chokoladen for varm da jeg puttede flødeskummen i? der var ikke meget mousse over den, mere slatten creme... ævævæv Per - 2010-04-11 00:01:40 Bliver den grynet har du sikkert smeltet chokoladen ved for hård varme, eller også har du brugt for dårlig kvalitet chokolade. anonym - 2009-08-24 20:16:49 Den mislykkedes fuldstændigt for mig, den blev helt grynet og klumpet. Ved ikk hvorfor.. NC - 2005-01-01 01:01:01 Den er bare så lækker og ikke spor svær at lave, jeg brugte den til en dessert tall. med diverse friske frugter og så citron sorbet is, uhhm meget lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne