Pasta orzo
Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti Oprindelsesland : Italien Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Tilsæt orzoen og kog den efter anvisningen på pakken (normalt 8 til 10 minutter). Gem 1/3 kop pastavandet, inden du hælder den kogte pasta fra (dette skal du bruge til at lave saucen).
Kom olivenolie, hvidløg og røde peberflager i en stor, dyb stegepande og sæt den over medium varme. Når olien begynder at boble omkring hvidløget, tilsæt den kogte pasta, tomater, basilikum og parmesanost. Tilsæt 3 spiseskefulde af det gemte pastavand og kog under hyppig omrøring i et minut. I løbet af minuttet burde væsken i gryden begynde at dække pastaen. Hvis den virker tør, tilsæt en skvæt mere af det gemte pastavand og kog i et par sekunder mere. Smag til med lidt salt, hvis det er nødvendigt. Server med ekstra basilikum, parmesan og friskkværnet sort peber ovenpå. Tips: Orzo, også kendt som risoni, og populær i det græske køkken som kritharaki, er en form for kortklippet pasta formet som et stort riskorn. |
|
Opskriften er vist 228 gange,
og udskrevet 6 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne