Pasta orzo

Pasta orzo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Pasta orzo, billede 4 Pasta orzo, billede 1 Pasta orzo, billede 2 Pasta orzo, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
226 g.tør orzo pasta
3 spsk.olivenolie
1 spsk.hakket hvidløg, 3 til 4 fed
0.25 tsk.knuste røde peberflager, eller mere efter smag
2 tomater, hakket
30 g.revet parmesanost, plus mere til servering (30 g)
1 kopbasilikumblade, revet i stykker (18 g)
 
 Salt
 sort peber
 
Opskrift:
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Tilsæt orzoen og kog den efter anvisningen på pakken (normalt 8 til 10 minutter). Gem 1/3 kop pastavandet, inden du hælder den kogte pasta fra (dette skal du bruge til at lave saucen).

Kom olivenolie, hvidløg og røde peberflager i en stor, dyb stegepande og sæt den over medium varme.

Når olien begynder at boble omkring hvidløget, tilsæt den kogte pasta, tomater, basilikum og parmesanost.

Tilsæt 3 spiseskefulde af det gemte pastavand og kog under hyppig omrøring i et minut. I løbet af minuttet burde væsken i gryden begynde at dække pastaen. Hvis den virker tør, tilsæt en skvæt mere af det gemte pastavand og kog i et par sekunder mere.

Smag til med lidt salt, hvis det er nødvendigt. Server med ekstra basilikum, parmesan og friskkværnet sort peber ovenpå.

Tips:

Orzo, også kendt som risoni, og populær i det græske køkken som kritharaki, er en form for kortklippet pasta formet som et stort riskorn.





karakterer:
Opskriften er vist 228 gange,
og udskrevet 6 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu