Pocheret pære

Pocheret pære, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Pocheret pære, billede 4 Pocheret pære, billede 1 Pocheret pære, billede 2 Pocheret pære, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sukkerlage:
7.5 dl.hvidvin
200 g.sukker
1 vaniljestang
 stjerneanis
 
4 pærer
 
 Sabayonne sauce:
8 æggeblommer
4 dl.sukkerlage
 
Opskrift:
Sukkerlage:
Hvidvin, sukker, vaniljestang og stjerneanis eller kanal bringes i kog.

Fjerne blomst og kernehus fra pærerne, vi bruger en kernehusudstikker uden at stikke helt igennem, og fjerne så kernehus med en skrællekniv da kernehuses ikke følger med ud.

Pærerne skrælles, skræl ganges forsigtigt omkring stilken hvis du ønsker den bliver siddende, stilken pynter ved serveringen. Bunden kan evt. rettes af så pæren kan stå pænt lige.

Pærerne småsimre i sukkerlagen 15-25 minutter alt efter størrelse. Prik med en grøntsagskniv eller tandstik/grillspyd om de er møre.

Pærerne tages op af lagen og pære og lage afkøles hver for sig. Når de er afkølede kan pærerne kommes tilbage i lagen og stilles på køl.

Sabayonne sauce:
Æggeblommerne piskes hvide. Tilsæt 4 dl. sukkerlage fra pærerne. Saucen legeres over vandbad, til den danner en let og cremet blank sauce.

Tips:

På billedet har vi serveret Brombærsorbet

Man kan også vælge at koge lagen ned og serverer den som en sirup til pærerne sammen med is.

Vi har brugt store Clara Fris pære (250 g.)

Hvidvinen kan skiftes ud med rødvin eller vand.





karakterer:
Opskriften er vist 52 gange,
og udskrevet 3 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu