Pocheret pære
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukkerlage:
Hvidvin, sukker, vaniljestang og stjerneanis eller kanal bringes i kog. Fjerne blomst og kernehus fra pærerne, vi bruger en kernehusudstikker uden at stikke helt igennem, og fjerne så kernehus med en skrællekniv da kernehuses ikke følger med ud. Pærerne skrælles, skræl ganges forsigtigt omkring stilken hvis du ønsker den bliver siddende, stilken pynter ved serveringen. Bunden kan evt. rettes af så pæren kan stå pænt lige. Pærerne småsimre i sukkerlagen 15-25 minutter alt efter størrelse. Prik med en grøntsagskniv eller tandstik/grillspyd om de er møre. Pærerne tages op af lagen og pære og lage afkøles hver for sig. Når de er afkølede kan pærerne kommes tilbage i lagen og stilles på køl. Sabayonne sauce: Æggeblommerne piskes hvide. Tilsæt 4 dl. sukkerlage fra pærerne. Saucen legeres over vandbad, til den danner en let og cremet blank sauce. Tips: På billedet har vi serveret Brombærsorbet Man kan også vælge at koge lagen ned og serverer den som en sirup til pærerne sammen med is. Vi har brugt store Clara Fris pære (250 g.) Hvidvinen kan skiftes ud med rødvin eller vand. |
|
Opskriften er vist 52 gange,
og udskrevet 3 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne