Lammecurry med spinat

Lammecurry med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehals

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
450 g.lammehals uden ben
4 tomater
1 kg.frisk spinat
1 spsk.korianderfrø
1 spsk.spidskommen
1 løg
3 spsk.ghee
1 kanel, hel
1 laurbærblad
5 nelliker
4 store, sorte kardemommekapsler
40 g.frisk ingefær
5 fedhvidløg
2 rødechili
1.5 dl.vand
 salt
 peber
 frisk lime
 
Opskrift:
Skær kødet i terninger (ca. 5 x 5 cm). Flå tomaterne og rens og skyl spinaten. Stil den til afdrypning i et dørslag. Stød koriander og spidskommen i en morter (eller en kværn).

Pil og hak løget. Varm ghee’en op i en sauterpande og steg løget gyldent heri. Tilsæt finthakket hvidløg, ingefær og chili samt kødet, de stødte og de hele krydderier. Lad det stege lidt.

Hak tomaterne og tilsæt dem og lad retten stege i yderligere 6-7 min. Hæld vandet ved, tilsæt lidt salt og peber og lad retten simre i 3 kvarters tid.

Hak spinaten groft og bland den i retten. Lad den simre yderligere i 10 min. Smag til med limesaft samt salt og peber.


karakterer:
Opskriften er vist 9774 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anders  -  2013-03-03 21:01:50
Har ikke prøvet at lave retten endnu, men det virker lækkert, så den skal helt sikkert have et forsøg. Et lille tip: Rist korianderfrø og spidskommen let på en pande før de stødes i morteren. Det frigiver et ordentligt pift ekstra aroma...