Oksekød med spidskål

Oksekød med spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Oksekød med spidskål, billede 4 Oksekød med spidskål, billede 1 Oksekød med spidskål, billede 2 Oksekød med spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.løg
5 fedhvidløg
25 g.smør
500 g.oksetyksteg
 salt
 peber
4 kvistetimian, frisk
1.5 dl.hvidvin
6 dl.oksebouillon
 
600 g.spidskål
 
 meljævning
250 g.ærter
1 bdt.dild
 
1000 g.nye kartofler
 
Opskrift:
Svits de halve løgringe, de pillede hvidløgsfed og tyksteg skåret i ca. 3 x 3 cm. i fedtstoffet i en gryde. Krydr med salt og peber, tilsæt timian. Tilsæt hvidvin eller æblejuice og bouillon gradvis under omrøring. Lad retten småkoge under låg i 45-60 minutter.


Når kødet er mørt, vendes det groft snittede spidskål eller sommer- eller savojkål i og lad det småsimre endnu 10 minutter.


Lige før serveringen jævnes retten med en meljævning eller smørbolle og der tilsættes ærter og plukket dild. Smag til med salt og peber.

Serveres med nye kogte kartofler





karakterer:
Opskriften er vist 55603 gange,
og udskrevet 6395 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu