Boller i karry asiasisk

Boller i karry asiasisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Steen Kisbye

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kødboller:
300 g.kalv og flæsk
1 stort løg finthakket
2 fedhvidløg finhakket
50 g.gulerødder fintrevne
 chili efter behag
2 spsk.sesamfrø
3 æg
1 dl.kokosmælk
1 spsk.hvedemel
1 spsk.havregryn
 salt
 peber
 
 Sovs:
1 stort løg grofthakket
1 rød peberfrugt i grove tern
2 gulerødder i grove tern
5 dl.kogevand fra kødbollerne
5 dl.kokosmælk
1 spsk.madras karry
1 spsk.grøn karrypasta
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.stødt spidskommen
1 bundtforårsløg finthakket
3 spsk.hvedemel
3 spsk.neutral olie
2 spsk.eddike
 salt
 peber
 sukker
 
 Ris:
4 dl.jasminris
6 dl.vand
1 tsk.salt
 persille
1 citron - skal og saft
2 spsk.sesamfrø
2 limeblade
 
Opskrift:
Kødboller
kødet røres sejt med salt og irøres resten af ingredienserne og hviler i en halv time
koges i letsaltet vand til de flyder op, tag dem op og gem kogevandet

Sovs
svits alle grøntsagerne i olien, måske lidt af gangen og tilsæt karry, spidskommen og mel. tilsæt eddike og kog op
tilsæt resten af ingredienserne, undtagen forårsløg og lad det simre, smag til og tilsæt forårsløg inden servering

Ris
Ris, vand, salt og limeblade koges ved svag varme i 15 min, hviler i 15 min
tilsæt persille, citron og sesamfrø inden servering





karakterer:
Opskriften er vist 2114 gange,
og udskrevet 24 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu