Chili con Klima

Chili con Klima, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Henning B N

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.kyllingebryst
2-3 løg (eller flere hvis I er til løg)
0.5 dl.olivenolie
2 ds.kidneybønner
2 ds.tomatsuppe à 400ml
2 tsk.salt
0.5 tsk.stødt stærk chili (eller tilpas efter egen smag)
0.25 tsk.peber (kan evt. udelades)
 
Opskrift:
Her er en opskrift, som blev til en aften, hvor jeg fandt ud af, at jeg havde glemt at købe oksekød og tomater. Men tag ikke fejl af det - det blev til en absolut velsmagende ret! Og så er den nem, hurtig, billig og klimavenlig, og den indeholder så vidt jeg ved ingen allergener, og er sund også for hjertepatienter. Den er også nem at skalere op, hvis man er mange.
What's not to like!

Løgene skrælles, og skæres så fint, som man ønsker.
Kyllingebrysterne skæres først på langs, i 1-2 cm brede strimler. Derefter skæres de på tværs, i 1/2 cm tykke skiver.
Bønnerne skylles i en sigte.
Tænd for gryden på god varme, og hæld olivenolien og løgene i. Tilsæt chili og evt. peber, og rør rundt til det er godt blandet, og til løgene begynder at få glasagtig overflade.
Så tilsættes kyllingesnitterne, og der røres konstant i gryden i ca. 5-7 minutter, eller hvor lang tid det nu tager, indtil alle kyllingestykker ikke længere ser rå ud.
Nu tilsættes tomatsuppen og saltet, og der røres rundt indtil gryden igen er i kog. Så tilsættes bønnerne, der røres lidt rundt igen og skrues ned for varmen, og så skal retten simre under låg i 15-20 minutter. Voila!


Retten kan f.eks. serveres med ris. Hvis man også har glemt at købe ris, kan den såmænd også sagtens serveres med spaghetti, eller sågar kartofler - eller bare som den er, uden tilbehør. Den kan også rulles i pandekager, med ost og/eller cremefraiche.

Hvis man synes, sovsen er for tynd, kan man selvfølgelig jævne den. Brug f.eks. en kæmpestor spiseskefuld mel og lidt vand i en jævningsryster. Selv bruger jeg dog "loppefrøskaller" (f.eks. HUSK) - men jeg er jo også en gammel mand. Loppefrøskaller skal doseres yderst forsigtigt, og strøs jævnt ud, så de ikke klumper. 1 teskefuld er som regel rigeligt. Vær opmærksom på, at der går et minut eller to, før man ser virkningen! Hvis du putter for meget i, skal du helt ind til naboen, før grydeskeen slipper gryden.


karakterer:
Opskriften er vist 1326 gange,
og udskrevet 43 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mæ af.  -  2021-08-05 21:43:08
Meget god ret,smager kanon godt,også,som vi her i fami .har prøvet med pasta