Lækker Lasagne

Lækker Lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Martin

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød 8-14 %
16 lasagneplader eller (5 lag)
2 spsk.Olivenolie
1 stilkbladselleri
2 gulerødder
2 løg
5 fedhvidløg
 Parmesan ost
 Revet Mozzarella
2 glashvidvin
1 ds.hakkede tomater
1 ds.Vand (brug dåsen fra de hakkede tomater)
140 g.tomatpure, konc
1 tsk.tørret oregano
1 tsk.basilikum
1 bouillonterning, høns
0.5 dl.koncentreret oksefond
 salt
 pepper
 
Opskrift:
Skyl og skær grøntsager. Start med at brune oksekød i olivenolie, krydder med salt og pepper. Når kødet er begyndt at tage farve tilsættes løg. Løg sauteres sammen med kødet til det er gennemstegt, herefter tilsættes resten af grøntsagerne. Kom tomatpure i gryden og lad det blive stegt forsigtigt af, så noget af så noget af syrligheden i tomatpuréen forsvinder.

Tilsæt nu de hakkede tomater, hvidvin, de tørrede krydderier, bouillon, oksefond, samt vand.
Rør godt rundt og sæt låg på.
Lad retten simre i 90 minuter ved svag varme og rør rundt hvert halve time.

Smag til sidst til med salt og pepper.

Smør et dybt fad godt med olivenolie, til første lag bruges det af saucen der er øverst i gryden.
Læg et lag med lasagneplader ud og kom derefter bolognesesauce på så det dækker pladerne, riv parmesan ud over saucen, kom også en smule mozzarella på, samt et let lag mornaysauce.

Gentag til du har min. 5 lag og afslut med mornaysauce.
Kom lasagnen i en forvarmet alm ovn ved 200 grader i 50 minuter.
Lad lasagnen køle af i 10 min inden den serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 1943 gange,
og udskrevet 45 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-10 17:23:47
rigtig lækker lagsange