Jordbærsorbet

Jordbærsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærsorbet, billede 4 Jordbærsorbet, billede 1 Jordbærsorbet, billede 2 Jordbærsorbet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sukkerlage:
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
1 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Sukkerlage:
Hæld sukker og mineralvand i en gryde og opvarm til sukkeret lige er smeltet. Afkøl derefter i et koldt vandbad.

Jordbærrene skylles altid med stilk. Stilkene fjernes.
Kommes i en blender eller foodprocessor og blend godt. Kom den kolde sukkerlage i og blend til det hele har samlet sig.
Stil det i fryseren i en time.

Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det forsigtigt i den halvfrosne masse. Sæt den tilbage i fryseren ca. 2 timer.

Tag skålen ud og pisk isen godt igennem et par gange undervejs, så iskrystallerne ikke bliver for store.

Ske sorbeten op i fire portionsglas.






karakterer:
Opskriften er vist 30934 gange,
og udskrevet 624 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3461 (824 kcal)
KJ pr. Portion 3461 (824 kcal)
Vægt ialt 933 gram
Vægt pr. Portion 933 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 371 KJ (88 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 20.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu