Tomatpure 200 g. eller "2","ds.","flåede tomater1 tube Tomatpure 200 g. eller "2","ds.","flåede tomater
1
dl.
Tomatketchup1 dl. Tomatketchup
Saft fra rødbede (glas) ½ dl (jeps, helt almindelige syltede rødbeder fra Beauvais eller andre) Saft fra rødbede (glas) ½ dl (jeps, helt almindelige syltede rødbeder fra Beauvais eller andre)
1-2
dl.
Fløde1-2 dl. Fløde
0.5
tsk.
Sesamolie eller peanut olie0.5 tsk. Sesamolie eller peanut olie
1
tsk.
Kardemomme1 tsk. Kardemomme
2
tsk.
Garam masala2 tsk. Garam masala
1-2
tsk.
Hvidløgspulver1-2 tsk. Hvidløgspulver
1
tsk.
Ingefær pulver1 tsk. Ingefær pulver
1
tsk.
Gurkemeje1 tsk. Gurkemeje
0.5
tsk.
Nellike0.5 tsk. Nellike
0.5
tsk.
Kanel0.5 tsk. Kanel
1
tsk.
Paprika1 tsk. Paprika
1
drys
Spidskommen1 drys Spidskommen
1
Løg1 Løg
50
g.
Smør50 g. Smør
2
spsk.
Olivenolie2 spsk. Olivenolie
1-2
dl.
Fløde1-2 dl. Fløde
100-150
g.
Cashew nødder100-150 g. Cashew nødder
Ris basmati eller jasmin Ris basmati eller jasmin
Opskrift:
Hvis man er til det stærkere mad, så kan man tilsætte frisk chilli eller chilliflager samt cayennepeber.
Alle krydderier, yoghurt, tomatpuré og ketchup blandes sammen. (bruges der flåede tomater, så brug en stavblender for at få en ensartet sovs)
Kylling skæres/klippes i store stykker (ca 2x2 – 3x3 cm).
Kylling og yoghurtblandingen blandes sammen og sættes på køl for at trække. Mindst trække i ½ time, gerne i et døgn.
Hak cashewnødderne (ikke helt fint, gerne lidt groft).Disse kan undværes uden det går ud over smagen.
Løg skæres i skiver eller små tern.
Smør og olivenolie varmes i en sauterpande eller wok, og løg svitses af til de er glasklare.
Blandingen af kylling og yoghurt tilsættes.
Tilsæt også cashewnødderne, saften fra rødbede samt halvdelen af fløden. (resten af fløden bruges til sidst).
Retten sættes til at småsimre i 40-50 minutter eller til kødet er mørt.
Når retten er færdig, tilsættes resten af fløden. Det giver en blødere og mere glat sovs.
Tip: Tilsæt 5-6 stk hele nelliker og 5 kapsler koriander til vandet risene skal koges i. Bring vandet i kog og vent 5 minutter inden risene kommes i vandet. Det giver en rigtig god smag til risene.
Husk at fjerne nelliker og koriander inden serveringen. de smager grimt når man tygger i en hel nellike eller koriander.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 1258 gange, og udskrevet 37 gange.
Kommentarer
Lotte - 2020-04-05 21:53:47 Smager super lækkert. Og så uden chili.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider