Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Butterchicken Mild

Butterchicken Mild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5-6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Selles smagsløg

Indsendt :



Ingredienser:
600 g.Kylling
450 g.Græsk yoghurt
1 tubeTomatpure 200 g. eller "2","ds.","flåede tomater
1 dl.Tomatketchup
 Saft fra rødbede (glas) ½ dl (jeps, helt almindelige syltede rødbeder fra Beauvais eller andre)
1-2 dl.Fløde
0.5 tsk.Sesamolie eller peanut olie
1 tsk.Kardemomme
2 tsk.Garam masala
1-2 tsk.Hvidløgspulver
1 tsk.Ingefær pulver
1 tsk.Gurkemeje
0.5 tsk.Nellike
0.5 tsk.Kanel
1 tsk.Paprika
1 drysSpidskommen
1 Løg
50 g.Smør
2 spsk.Olivenolie
1-2 dl.Fløde
100-150 g.Cashew nødder
 Ris basmati eller jasmin
 


Opskrift:

Hvis man er til det stærkere mad, så kan man tilsætte frisk chilli eller chilliflager samt cayennepeber.

Alle krydderier, yoghurt, tomatpuré og ketchup blandes sammen. (bruges der flåede tomater, så brug en stavblender for at få en ensartet sovs)

Kylling skæres/klippes i store stykker (ca 2x2 – 3x3 cm).

Kylling og yoghurtblandingen blandes sammen og sættes på køl for at trække. Mindst trække i ½ time, gerne i et døgn.

Hak cashewnødderne (ikke helt fint, gerne lidt groft).Disse kan undværes uden det går ud over smagen.

Løg skæres i skiver eller små tern.

Smør og olivenolie varmes i en sauterpande eller wok, og løg svitses af til de er glasklare.
Blandingen af kylling og yoghurt tilsættes.
Tilsæt også cashewnødderne, saften fra rødbede samt halvdelen af fløden. (resten af fløden bruges til sidst).

Retten sættes til at småsimre i 40-50 minutter eller til kødet er mørt.

Når retten er færdig, tilsættes resten af fløden. Det giver en blødere og mere glat sovs.

Tip: Tilsæt 5-6 stk hele nelliker og 5 kapsler koriander til vandet risene skal koges i. Bring vandet i kog og vent 5 minutter inden risene kommes i vandet. Det giver en rigtig god smag til risene.
Husk at fjerne nelliker og koriander inden serveringen. de smager grimt når man tygger i en hel nellike eller koriander.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 471 gange,
og udskrevet 19 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lotte  -  2020-04-05 21:53:47
Smager super lækkert. Og så uden chili.