Tartiflette

Tartiflette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Steen

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.kartofler
2-3 løg
500 g.Reblochon (alt. en cremet rødkit eller brie)
200 g.bacon
1 glashvidvin
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca ½ cm. Læg dem i vand. så de ikke bliver brune.
Pil løgene og halver dem og skær dem i skiver.
Fjern skind og evt. brusk fra baconet og skær det i tern.

Kom baconet på en kold pande og varm langsomt op, så det smider fedt til at stege løg i.
Steg løg og bacon til løgene har taget lidt farve.
Tilsæt kartoflerne og steg videre i 5-10 min.
Tilsæt hvidvin og steg til den er fordampet.
Smar kartoffelbl. med salt & peber
Skær osten i tykke skiver.
Vend det halve af osten i kartofflebl.

Tænd ovnen på 200 grader.
fordel kartoflerne i et ildfast fad og læg resten af osten over.
Bag tartifletten til osten er gylden og kartoflerne er møre.

Serveren varm med brød og grøn salat.

Opskriften er tyvstjålet fra Daniel Duffau Rasmussen, undskyld, men den var for god til at ryge ud med de gamle aviser;-)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 374 gange,
og udskrevet 32 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu