Risalamande med portvin

Risalamande med portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kirkegaard

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
9 dl.sødmælk
1 dl.grødris
 
100 g.mandler
2 Husblas, blade
1 vaniljestang
2 spsk.sukker
3 dl.piskefløde
2 spsk.lys portvin
 
Opskrift:
Kog en risengrød af mælk og grødris. Der skal ikke salt i grøden!
Lad grøden køle helt af.

Smut og hak mandlerne forholdsvis fint (persillehakker) - husk at gemme en gavemandel.

Læg husbladsen i blød i koldt vand.

Skrab vaniljekornene ud af stangen og mas det sammen med sukkeret, så det bliver til vaniljesukker.

Rør risengrøden op med ½ dl fløde, vaniljesukkeret og de hakkede mandler. Det skal nogenlunde have konsistens som æblegrød - hvis den er meget stiv røres lidt mælk i også.

Resten af fløden piskes til skum.

Dryp husbladsen af og smelt den ved svag varme i portvinen. Hæld det i risengrøden under kraftig omrøring.

Vend straks flødeskummet i - og mandelen - og hæld det op i en festlig skål - eller portionsanret det i mindre skåle, hvis du hellere vil det.

Serveres med lun kirsebærsauce og en sød dessertvin efter smag - gerne sød portvin, en pineau des charentes eller en desserthvidvin (muscat eller sauternes). En kirkebærmjød kan også bruges.

Billeder følger efter Jul!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 3354 gange,
og udskrevet 39 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu