Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risalamande med portvin

Risalamande med portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kirkegaard

Indsendt :



Ingredienser:
9 dl.sødmælk
1 dl.grødris
 
100 g.mandler
2 husblasblade
1 vaniljestang
2 spsk.sukker
3 dl.piskefløde
2 spsk.lys portvin
 
Opskrift:
Kog en risengrød af mælk og grødris. Der skal ikke salt i grøden!
Lad grøden køle helt af.

Smut og hak mandlerne forholdsvis fint (persillehakker) - husk at gemme en gavemandel.

Læg husbladsen i blød i koldt vand.

Skrab vaniliekornene ud af stangen og mas det sammen med sukkeret, så det bliver til vaniliesukker.

Rør risengrøden op med ½ dl fløde, vaniliesukkeret og de hakkede mandler. Det skal nogenlunde have konsistens som æblegrød - hvis den er meget stiv røres lidt mælk i også.

Resten af fløden piskes til skum.

Dryp husbladsen af og smelt den ved svag varme i portvinen. Hæld det i risengrøden under kraftig omrøring.

Vend straks flødeskummet i - og mandelen - og hæld det op i en festlig skål - eller portionsanret det i mindre skåle, hvis du hellere vil det.

Serveres med lun kirsebærsauce og en sød dessertvin efter smag - gerne sød portvin, en pineau des charentes eller en desserthvidvin (muscat eller sauternes). En kirkebærmjød kan også bruges....

Billeder følger efter Jul!


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1635 gange,
og udskrevet 22 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu