Señorens stuvet Rødkål

Señorens stuvet Rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Kokkermand

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.frisksnittet rødkål
1–2 snittede æbler
150 g.søde druer
50 g.rørsukker eller farin
50 g.smør
0.5–1 dl.piskefløde
 Salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 sirup
 meljævning
 
1 kg.ribbenssteg
 
750 g.kartofler
 
Opskrift:
Sukkeret smeltes i en gryde, smør tilsættes. Kålen og æblestykkerne hældes i gryden og der røres til det hele er godt blandet. Der skrues ned for varmen. Stegen lægges oven på kålen og damper med i ca. 20 minutter hvorefter den tages op og gnides med salt. Vindruerne tilsættes. Smag til med krydderier. Start med en knivspids salt, peber og muskat. Sødes derefter forsigtigt med sirup. Tilsæt ca. 1/2 dl fløde. Kålen simrer i alt ca 2 – 2 1/4 time hvor den så jævnes.

Ribensteg steges i ovnen i 1 time og trækker derefter i et kvarter. En del af stegeskyen tilsættes kålen lige inden den jævnes.

Kartofler kan serveres som ganske alm. hvide kogte, eller brune aspargeskartofler.

Den færdige stuvning er cremet lilla. Helt naturlig farve fra kål og fløde.

Den angivne mængde er til 4 – 6 personer. Blev serveret med brunede kartofler. Der var lige til 3 personer. Alle tog ekstra portion. Og Señoren åd resten. Retten er godkendt.





karakterer:
Opskriften er vist 5447 gange,
og udskrevet 58 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu